ΓΔ: 2558.46 -2.03% Τζίρος: 202.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:49:40
Επιχειρηματική υπογραφή εγγράφου
Φώτο: Shutterstock

Ακόμα 7.473 επιχειρήσεις εντάσσονται στη Δράση «Επανεκκίνηση Εστίασης»

Η Δράση αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Πληθαίνουν συνεχώς οι εντάξεις για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» καθώς λίγες μέρες μετά την ένταξη 1.014 επιχειρήσεων (15/07) στη Δράση, ανακοινώνεται σήμερα η ένταξη άλλων επτά χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα τριών (7.473) αιτήσεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 68,8 εκατ. ευρώ.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων πράξεων φτάνει τις 9.340 συνολικής δημόσιας δαπάνης 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται και για τις άλλες επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων καθώς ήδη πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί σε ενταγμένες επιχειρήσεις. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Δράση αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19, με την προμήθεια πρώτων υλών, απαραίτητων για τη λειτουργία τους. Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ θα είναι ανοικτή για αιτήσεις έως και 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητοποίηση μικρομεσαίων στο Σύνταγμα στις 9 Δεκεμβρίου

Κινητοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις 9 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, λόγω αυξημένου κόστους, μειωμένης κατανάλωσης και οικονομικών προβλημάτων, με έμφαση στο ενεργειακό και τη χρηματοδότηση.
Γιώργος Αυτιάς Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Αίτημα για λιγότερα βάρη και χρηματοδότηση

Η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για μείωση του κόστους συμμόρφωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω ερώτησης του Γ. Αυτιά, ζητώντας λιγότερο διοικητικό βάρος και καλύτερη χρηματοδότηση.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΒΕΑ με θέμα ενεργειακό κόστος και δημοτικά τέλη

Η συνάντηση του προέδρου του ΒΕΑ με τον δήμαρχο Αθηναίων επικεντρώθηκε στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τα οικονομικά προβλήματα ΜμΕ και δημοτικών τελών, με έμφαση στη δίκαιη ρύθμισή τους και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Βασίλης Κουτεντάκης, Chief Retail Banking της Πειραιώς και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κουτεντάκης: Κλειδί οι ΜμΕ για την ανάπτυξη της οικονομίας

Ο Βασίλης Κουτεντάκης της Πειραιώς τόνισε ότι η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας εξαρτάται από την επανεπένδυση σε ΜμΕ, νοικοκυριά και τον πολίτη, και υπογράμμισε την ανάγκη στροφής της οικονομίας σε καινοτομία, εξωστρέφεια και τεχνολογία.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ρένα Δούρου παρουσίασε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτείνοντας μείωση φορολογίας, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και του πτωχευτικού νόμου, προστασία πρώτης κατοικίας και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.