ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
εργαζόμενος στη λαχαναγορά
Φώτο:George Vitsaras / SOOC

Ικανοποίηση Υπερταμείου για την πορεία αναβάθμισης των Κεντρικών Αγορών

Η διοίκηση του Υπερταμείου έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ανέγερσης νέων υποδομών που έχουν ενταχθεί στο πενταετές αναπτυξιακό πλάνο του ΟΚΑΑ.

Η πορεία του πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Υπερταμείου στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ επισκέφθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (γνωστή ως Υπερταμείο), κατά την διάρκεια της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Απόστολος Αποστολάκος, παρουσίασε στην διοίκηση της ΕΕΣΥΠ (Γρηγόρη Δημητριάδη-διευθύνοντα σύμβουλο και Στέφανο Γιουρέλη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο) το νέο πενταετές πλάνο ανάπτυξης του ΟΚΑΑ.

Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη της διοίκησης της ΕΕΣΥΠ στις εγκαταστάσεις του οργανισμού και μάλιστα εν ώρα πλήρους λειτουργίας, γεγονός που σηματοδοτεί την τεράστια σημασία που προσδίδει η ΕΕΣΥΠ στον ΟΚΑΑ και την συμβολή του στην εθνική οικονομία.

Το κλιμάκιο της ΕΕΣΥΠ ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΚΑΑ για την συμβολή του οργανισμού στον ανεφοδιασμό των ανά την επικράτεια αγορών με φρέσκα λαχανικά, φρούτα, κρέας και αλιεύματα, ενώ είχαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΟΚΑΑ Χρήστο Κρομμύδα, τον πρόεδρο του ΣΕΚΛΑ Νίκο Καββαδία, εμπόρους χονδρικής και εμπόρους της Αγοράς του Καταναλωτή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ για το πρόγραμμα ανέγερσης των νέων σύγχρονων ψυχόμενων αποθηκευτικών χώρων, που έχουν ενταχθεί στο πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο του ΟΚΑΑ, καθώς και για τις προωθούμενες επενδύσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και τις νέες ψηφιακές υποδομές που αναλυτικά παρουσίασε ο κ. Αποστολάκος.

Η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ, εξέφρασε την  ικανοποίησή της για τις προωθούμενες από τον ΟΚΑΑ δράσεις, επιβεβαιώνοντας ότι ο οργανισμός αποτελεί στρατηγικής σημασίας θυγατρική της Eλληνικής Eταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματική χειραψία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκρηξη εξαγορών με 19 συμφωνίες αξίας 0,8 δισ. σε τρόφιμα και ποτά το 2025

Στον κλάδο τροφίμων και ποτών πραγματοποιήθηκαν 19 εξαγορές το 2025, με συνολική αξία 0,8 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του κλάδου και το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι εταιρείες που πρωταγωνίστησαν.
Λογότυπο PwC τοίχος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PwC: Ιστορικό ρεκόρ εξαγορών και συγχωνεύσεων το 2025 στην Ελλάδα

Το 2025 αποτέλεσε έτος-ρεκόρ για τις Εξαγορές & Συγχωνεύσεις στην Ελλάδα, με 181 συναλλαγές αξίας 23,8 δισ. ευρώ. Τα Megadeals ανήλθαν στο 30% της αγοράς, αποδεικνύοντας την αυξανόμενη επενδυτική δυναμική στη χώρα.
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PwC: Ρεκόρ με 23,8 δισ. ευρώ και 181 deals στην Ελλάδα το 2025

Ρεκόρ κατέγραψαν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα το 2025 με 181 συναλλαγές αξίας 23,8 δισ. ευρώ. Mega deals και τεχνητή νοημοσύνη πρωταγωνιστούν, ενώ και η ενέργεια μπαίνει στα ραντάρ των ξένων κεφαλαίων.
Μιχάλης Μαυρόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Μαυρόπουλος νέος διευθύνων σύμβουλος στα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Ο Μιχάλης Μαυρόπουλος αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Διαθέτει άνω των 25 ετών εμπειρία σε ηγετικούς ρόλους σε εταιρείες όπως UPS, TUI και Hilton και πρόσφατα διετέλεσε CEO του Liknoss Group, ηγούμενος στρατηγικού μετασχηματισμού.