«Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για το ακριβές σημείο της επένδυσης, δεν επιβεβαιώνονται». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού: «Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για το ακριβές σημείο της επένδυσης, δεν επιβεβαιώνονται. Ανακοινώσεις σχετικά με τα θέματα αυτά κάνει αποκλειστικά η εταιρία όποτε κρίνει σκόπιμο. Τους ευχαριστούμε για την γόνιμη συνεργασία».
Yπενθυμίζεται ότι στην κατασκευή τριών γιγαντιαίων εγκαταστάσεων για αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων θα προχωρήσει η Microsoft, με τις τοποθεσίες να έχουν ήδη βρεθεί στην Αττική, όπως ανακοινώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την παρουσίαση της νέας επένδυσης του κορυφαίου αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο. Μάλιστα η συνολική αξία της επένδυσης εκτιμάται ότι θα φθάσει στο επίπεδο του ενός δισ. ευρώ.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, ικανοποιημένος γι' αυτήν την επένδυση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, χαρακτηρίζοντας την ως ένδειξη εμπιστοσύνης όχι μόνο στην ελληνική οικονομία και στην κυβέρνηση αλλά και στον ελληνικό λαό στο σύνολό του.
Ο κ. Σμιθ τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στα 28 χρόνια παρουσία της στην Ελλάδα και προσέθεσε ότι «δείχνει εμπιστοσύνη στον λαό, την οικονομία και την κυβέρνηση. Δεν είναι κάτι που κάνουμε σε πολλές χώρες ούτε ελαφρά τη καρδία. Και το γεγονός ότι το κάνουμε το 2020 θεωρώ ότι μιλά εύγλωττα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα».
Ανάλυσε τον ακριβή τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας cloud, τονίζοντας ότι «δεν είναι μόνο μια υποδομή αλλά και ένα φρούριο γιατί είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα δεδομένα που παράγουμε. Πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό οχυρό» συμπληρώνοντας ότι «δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την άοκνη προσπάθεια της κυβέρνησης. Είναι το ηλεκτρικό ρεύμα του 21ου αιώνα και το φέρνουμε στην Ελλάδα. Μιλάμε για ταχύτητα πρόσβασης στο υπολογιστικό κομμάτι. Θα είναι σαν να έχουμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στη διπλανή πόρτα. Θα βασιζόμαστε σε υπηρεσίες υπολογισμού με μια τρομακτική ταχύτητα σαν την ταχύτητα του φωτός».
Προσέθεσε ακόμη ότι «τα data center θα απασχολήσουν τις επικεφαλίδες αλλά νομίζω ότι θα σημαίνει πολλά ότι θα έχουμε προγράμματα κατάρτισης σε χιλιάδες ανθρώπους τα επόμενα 5 έτη».