ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
Φωτο; George Vitsaras / SOOC

Θ. Σκυλακάκης: Στο τραπέζι με τους Θεσμούς η προκαταβολή φόρου

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια.

Δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στην ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγούν από τα τεκμήρια διαβίωσης συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα στα εισοδήματα τους.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα. Τέλος, για την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είπε ότι αυτό αποτελεί, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, αντικείμενο συζήτησης με τους Θεσμούς, η οποία θα γίνει σήμερα.

διευκρίνισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης ηλεκτρονικών δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος που αναμένεται να συζητηθεί επίσης με τους Θεσμούς. Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας προ ημερών είχε αναφέρει πως το 80% των φορολογουμένων έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ηλεκτρονικών αποδείξεων και δεν αντιμετωπίζει θέμα «πέναλτι». Όπως εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 111 δισ. νέο χρέος το 2027 και φόροι σε ζάχαρη-πλαστικό

Η Γερμανία σχεδιάζει νέο δανεισμό 111 δισ. ευρώ για το 2027, με δαπάνες 543 δισ. ευρώ και περικοπές σε κοινωνικά κονδύλια. Εξετάζονται αυξήσεις φόρων σε ζάχαρη, πλαστικό, καπνό, αλκοόλ και κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με το Υπ. Οικονομικών.
pliromes-xrimata-money-xrimatodotisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι έλεγχοι 10 σημείων δεν καθυστερούν τις επιστροφές φόρου από την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ ελέγχει μεταξύ άλλων την ύπαρξη οφειλών προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ, ενώ γίνεται και συμψηφισμός της επιστροφής φόρου με τον ΕΝΦΙΑ. 446.568 φορολογούμενοι έχουν ήδη λάβει την επιστροφή.
Κρυπτονομίσματα Bitcoin Ethereum
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για κρύπτο και ΦΠΑ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για τη διοικητική συνεργασία στη φορολογία, με στόχο τη διαφάνεια και την καταπολέμηση φοροδιαφυγής, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις έως 14 Απριλίου.