ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο

Καφούνης: Στα όρια νευρικής κρίσης ο εμπορικός κόσμος από τα νέα μέτρα

Το συνεχόμενο εμπρός-πίσω όμως, έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης και δυστυχώς φαίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιους λίγους να κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Για πισωγύρισμα στο εμπόριο, που έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο «στα όρια της νευρικής κρίσης», έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σχολιάζοντας τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, ο κ. Καφούνης δήλωσε:

«Άλλο ένα πισωγύρισμα για το εμπόριο που εύχομαι τουλάχιστον να αποδειχτεί σωτήριο για το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Το συνεχόμενο εμπρός-πίσω όμως, έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης και δυστυχώς φαίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιους λίγους να κάνουν βόλτες στην πλάτη της αγοράς.

Διακόπτουμε την λειτουργία του click inside που αποδεδειγμένα επιφέρει λιγότερο από 1% υγειονομική επιβάρυνση σε σχέση με το click away, χωρίς πριν να έχουμε διασφαλίσει τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης κινητικότητας στο δημόσιο χώρο από άσκοπες μετακινήσεις, βόλτες, διαδηλώσεις, μεγάλες αγορές τροφίμων και σχολεία.

Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να φανούν αποτελεσματικά και την ερχόμενη εβδομάδα να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επαναφορά του click inside, τουλάχιστον για τους κλάδους που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο καταστροφικό lockdown, που θα βάλει οριστικό λουκέτο στις μισές εμπορικές επιχειρήσεις.

Και βέβαια, θα καταθέσουμε αμέσως, ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τα θέματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, των ενοικίων, των χρηματοδοτικών εργαλείων και της απαιτούμενης ρύθμισης οφειλών με ταυτόχρονο κούρεμα, ώστε να αποφύγουμε καταστροφικές οικονομικές απώλειες για την χώρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης σύσκεψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρεία σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου - Στο επίκεντρο καύσιμα, ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης

Σύσκεψη στο Μαξίμου σήμερα το απόγευμα με επίκεντρο τις τιμές των καυσίμων και του ρεύματος. Ανησυχία και για το πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει της έναρξης διάθεσής του στις 15 Οκτωβρίου.
λογαριασμός ρεύματος επιδοτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΑ: Στήριξη και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα μέτρα ενεργειακού κόστους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να συμπεριληφθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα μέτρα κατά του αυξημένου ενεργειακού κόστους, τονίζοντας ότι η αύξησή του απειλεί τη βιωσιμότητά τους σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Λυπηρά τα μέτρα του Ισραήλ κατά της Βρετανίας

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Εντ Μίλιμπαντ χαρακτήρισε τα αντίποινα του Ισραήλ λυπηρά και επιβλαβή, ενώ το Ισραήλ προχώρησε σε κυρώσεις μόνο κατά της Βρετανίας, κλείνοντας το προξενείο στην Ιερουσαλήμ και απαγορεύοντας την είσοδο σε 12 αξιωματούχους.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: «Κολοσσιαίο ψέμα» οι εξαγγελίες μέτρων των 13 δισ. ευρώ από Τσίπρα

Ο ΥΠΑΝ Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα κοστίζουν 13 δισ. ευρώ τον χρόνο και ζήτησε να παρουσιαστούν στο δημοσιονομικό συμβούλιο, αναρωτώμενος πού θα βρει τα 13 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο απειλεί μέτρα κατά εβραϊκών οικισμών, αντίδραση Ισραήλ

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει μέτρα κατά των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, καταδικάζοντας τη βία Ισραηλινών εποίκων και ζητώντας το τέλος του σχεδίου επέκτασης των οικισμών.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφθηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Στο Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών βρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, όπου ετέθησαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων και του λιανεμπορίου, με έμφαση στη μείωση του τζίρου και την ανάγκη διαρκούς διαλόγου με την Πολιτεία.