ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
exoikonomo-anakainisi-ypen
Φώτο: Shutterstock

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: 2.356 αιτήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Υποβλήθηκαν 7.985 αιτήσεις, εγκρίθηκαν οι 2.356, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια, 51,4 εκατ. ευρώ. Τη Δευτέρα στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Άνοιξε και έκλεισε σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.16 το πρωί. Υποβλήθηκαν 7.985 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.356, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (51,4 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.800 ευρώ.

Το πρόγραμμα -που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης- συνεχίζεται τη Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου με το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 10 π.μ. για τις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ESG

Η χρήση πράσινου αλουμινίου μειώνει εκπομπές αντίστοιχες 900.000 οχημάτων

Η μετάβαση σε πράσινο αλουμίνιο μπορεί να μειώσει εκπομπές CO₂ όσο 900.000 οχήματα, ενώ το κόστος έως το 2040 εκτιμάται σε μόλις 25 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή καθαρή τεχνολογία.
Επιχειρηματίας σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος και σύμμαχος Ευρώπης και ΗΠΑ

Ο υπουργός Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου υπογραμμίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως στρατηγικού ενεργειακού κόμβου και αξιόπιστου συμμάχου των ΗΠΑ και της Ευρώπης, με έμφαση στο LNG και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αλμπανέζι: Απορρίπτει τουρκική πρόταση για συνδιοργάνωση της συνόδου για κλίμα

Ο Άντονι Αλμπανέζι απορρίπτει την πρόταση της Τουρκίας για συνδιοργάνωση της επόμενης παγκόσμιας συνόδου για το κλίμα, επιμένοντας ότι η διοργάνωση πρέπει να γίνει στην Αδελαΐδα.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία λέει όχι στη συνδιοργάνωση COP με την Τουρκία

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι απέρριψε τη συνδιοργάνωση της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα με την Τουρκία, επιμένοντας να γίνει στην Αδελαΐδα. Αν δεν υπάρξει συμβιβασμός, υπάρχει κίνδυνος απόρριψης και των δύο υποψηφιοτήτων.
λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Greenpeace: Σημαντική αύξηση εμπορίου πυρηνικών υλικών Γαλλίας-Ρωσίας

Η Greenpeace καταγγέλλει αυξημένες εξαγωγές πυρηνικών υλικών από Γαλλία προς Ρωσία εν μέσω πολέμου, καταγράφοντας φόρτωση επανεπεξεργασμένου ουρανίου με προορισμό τη Ρωσία στο λιμάνι Δουνκέρκης σε πλοίο με σημαία Παναμά.