ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Gold, Xrisos, Rings, Dahtilidia
Φωτο: Pixabay

Στήριξη από την πολιτεία για τις επιχειρήσεις τους ζητούν οι χρυσοχόοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών (ΠΟΒΑΚΩ) ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα του κλάδου για τις ημέρες των εορτών.

Την σημασία αλλά και την διαχρονική αξία του κοσμήματος επισημαίνει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών (ΠΟΒΑΚΩ), υπογραμμίζοντας ότι «Τα Χριστούγεννα θέλουν κόσμημα».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά ενός δώρου συχνά αποτελεί μία ξεχωριστή διαδικασία, ωστόσο «η αγορά κοσμημάτων ελληνικής κατασκευής που διακρίνονται για την υψηλή αισθητική και την άριστη ποιότητα τους πάντα αποτελεί μία χρυσή επιλογή». Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΟΒΑΚΩ καλεί την Πολιτεία να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου της κοσμηματοποιίας που τόσο το έχουν ανάγκη εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, στηρίζοντας ταυτόχρονα την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Οι κοσμηματοπώλες εκτιμούν ότι τα καταστήματα τους θα μπορούσαν να ανοίξουν τις ημέρες αυτές, καθώς διασφαλίζεται ο έλεγχος των ατόμων που τα επισκέπτονται μέσω της ελεγχόμενης εισόδου, δίνοντας ταυτόχρονα μία ανάσα στους επιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένα κόστη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Σε λεπτή ισορροπία οι αγορές με φόντο τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Σε στάση αναμονής παραμένουν οι διεθνείς αγορές εκμεταλλευόμενες την αργία του Πάσχα των Καθολικών. Παραμένει σε υψηλά επίπεδα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Τουρκία χρυσός
ΑΓΟΡΕΣ

Ιστορικό «ξεπούλημα» χρυσού από την Τουρκία για τη στήριξη της λίρας

Σε μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις χρυσού, 58 τόνους αξίας 8 δισ., προχώρησε η Τουρκία επιχειρώντας να στηρίξει τη λίρα εν μέσω πιέσεων λόγω ενεργειακού κόστους και αυξημένης ζήτησης για δολάρια.