ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρήματα και αριθμομηχανή

Χατζηθεοδοσίου: Να ισχύσει επιδότηση 50% στις Επιστρεπτέες 1, 2 και 3

Ένα από τα άμεσα μέτρα που ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για να μειωθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα βάλουν «λουκέτο», είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επέκτασης του Προγράμματος Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων και τον επανασχεδιασμό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ζητάει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά ο πρόεδρος στην ηλεκτρονική σελίδας του επιμελητηρίου, eea.gr:

«Με το λιανεμπόριο να χάνει και τις τελευταίες ελπίδες αξιοποίησης της εορταστικής περιόδου, καθώς η μέθοδος "click away" δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναπληρώσει τον χριστουγεννιάτικο τζίρο, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η λήψη πραγματικών μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Ως ένα από τα άμεσα μέτρα που ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο», είναι, όπως αναφέρει η δήλωση «η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της επέκτασης του Προγράμματος Επιστρεπτέας Προκαταβολής».

«Ειδικότερα, ζητάμε να επεκταθεί το Πρόγραμμα με Επιστρεπτέες 5 και 6 όπου θα προβλέπεται μεγαλύτερο διαθέσιμο κεφάλαιο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και με το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί να μην ξεπερνά το 30%. Επίσης, από την στιγμή που δεν έχει αναστραφεί το κλίμα από την στιγμή που ξεκίνησε η εφαρμογή του συγκεκριμένου Προγράμματος, θεωρούμε αναγκαίο στις Επιστρεπτέες 1,2 και 3 -όπου θυμίζουμε ότι είναι επιστρεπτέο όλο το ποσό- να ισχύσει μείωση κατά 50% των χρημάτων που θα κληθούν να επιστρέψουν οι δικαιούχοι», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Και συμπληρώνει ότι «από τη στιγμή που επί της ουσίας το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό για όλη την εορταστική περίοδο, θεωρούμε απόλυτα λογικό να επανακαθοριστεί το πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας -και κατ' επέκταση και της απασχόλησης. Όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς είναι αρνητικές καθώς δεν κατέστη δυνατό να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού. Άρα πολλά δεδομένα πρέπει να επανεξεταστούν και να γίνει ο αναγκαίος επανασχεδιασμός για την αποτελεσματικότερη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους».

 

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση για την Επιστρεπτέα 5 ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Το επιμελητήριο, υποστηρίζει, ότι είχε επισημάνει εγκαίρως προς το ΥΠΟΙΚ το πρόβλημα με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και τους κινδύνους που διαφαίνονταν για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητοποίηση μικρομεσαίων στο Σύνταγμα στις 9 Δεκεμβρίου

Κινητοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις 9 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, λόγω αυξημένου κόστους, μειωμένης κατανάλωσης και οικονομικών προβλημάτων, με έμφαση στο ενεργειακό και τη χρηματοδότηση.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ρένα Δούρου παρουσίασε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτείνοντας μείωση φορολογίας, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και του πτωχευτικού νόμου, προστασία πρώτης κατοικίας και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Απαραίτητο ένα σχέδιο στήριξης για τις ΜμΕ

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζήτησε ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ενεργειακό κόστος, ακρίβεια, φορολογία και ρύθμιση οφειλών, τονίζοντας τις πιέσεις που δέχονται από αυξημένα έξοδα και συγκέντρωση της αγοράς.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Θετικά τα μέτρα σε πετρέλαιο και καύσιμα, όχι όμως επαρκή

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου των επαγγελματιών Αθήνας χαρακτηρίζει θετικά αλλά ανεπαρκή τα νέα μέτρα στήριξης για το ενεργειακό κόστος, επισημαίνοντας την ανακούφιση με τις επιδοτήσεις στα καύσιμα και το επίδομα θέρμανσης, αλλά ζητά περισσότερα.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Στήριξη στη βιομηχανία και στις ενεργοβόρες ΜμΕ απαραίτητη

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, ζητά στήριξη για ενεργοβόρες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι και αυτές επιβαρύνονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος, όπως η βιομηχανία που λαμβάνει ήδη ενίσχυση.