ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Euros
Shutterstock

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων

Εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ η χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης, 400 ευρώ, σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο από την 1η/3/2020.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η-3-2020 έως και τη δημοσίευση της παρούσας ΚΥΑ, εξαιρουμένων όσων έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της υπ' αρ. οικ. 5687/282/16-4-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β' 1468).

Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

1. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ, κατόπιν έγκρισης από το ΔΣ του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμόδιων Διευθύνσεων.

2. Από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

α) Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια ανέργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,

β) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,

γ) ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου,

δ) ο αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑMΚΑ),

ε) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),

στ) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

3. Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

4. Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται την 31η-12-2020.

Αχρεωστήτως καταβληθέντα

Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Πάνω από 1.100 συμμετοχές στην 47η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ

Περισσότεροι από 1.100 πολίτες συμμετείχαν στην 47η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα, όπου αξιολογήθηκαν 1.044 βιογραφικά και πάνω από 300 υποψήφιοι προωθούνται για δεύτερη συνέντευξη.
Κατάστημα Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Θετικά σημάδια στην απασχόληση και τη μεταποίηση

Η Eurobank στο οικονομικό δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» καταγράφει πτώση ανεργίας στο 8,2% και άνοδο στους δείκτες οικονομικού κλίματος και PMI μεταποίησης, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί κατηγορούν Ρεπουμπλικάνους για εκμετάλλευση της πείνας

Ο Χακίμ Τζέφρις κατηγόρησε τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους ότι «οπλοποιούν» την πείνα 42 εκατ. Αμερικανών λόγω διακοπής του προγράμματος τροφίμων, εξαιτίας της δημοσιονομικής παράλυσης που συνεχίζεται στο Κογκρέσο.
Λογότυπο ΟΟΣΑ κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Στα Χανιά το 2ο Διεθνές Συνέδριο για το δημογραφικό και την εργασία

Το Κέντρο Κρήτης του ΟΟΣΑ διοργανώνει στα Χανιά, στις 11-12 Νοεμβρίου 2025, το 2ο Διεθνές Συνέδριο για το δημογραφικό ζήτημα και τις επιπτώσεις του στην αγορά εργασίας, με τη συνεργασία του Φόρουμ Δελφών.
Νίκος Βέττας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μένει από «ανάσες» η οικονομία, ερωτηματικά για το μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια κόπωσης, με το ΙΟΒΕ να ψαλιδίζει την ανάπτυξη στο 2,1% για το 2025.Το ΙΟΒΕ προειδοποιεί για στασιμότητα και ανάγκη μετάβασης σε οικονομία καινοτομίας, τεχνολογίας και βιώσιμης παραγωγής.