ΓΔ: 2313.62 1.49% Τζίρος: 644.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτό Shutterstock

TUI: Σε καλά επίπεδα οι προκρατήσεις για την Ελλάδα για το 2021

Η Ελλάδα είναι σημαντική αγορά για την TUΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές ροές προς τη χώρα τα επόμενα χρόνια, όπως τόνισε ο όμιλος.

Σε καλά επίπεδα κινούνται οι προκρατήσεις τουριστικών πακέτων του ομίλου TUI για την Ελλάδα το 2021, όπως τονίστηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη, με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου και υπεύθυνο ξενοδοχείων, κρουαζιέρας και δραστηριοτήτων, Sebastian Ebel να τονίζει μεταξύ άλλων, ότι o μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδίων, θα διακινήσει συνολικά στην Ελλάδα φέτος περί το ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Αφού τονίστηκε ότι η Ελλάδα παρά την φετινή δύσκολη συγκυρία, ελέω κορονοϊού, διαχειρίστηκε με επιτυχία την υγειονομική κρίση και το πεδίο του τουρισμού, ειδική αναφορά έγινε και στην πολύ καλή συνεργασία της TUI με την ελληνική τουριστική ηγεσία. Μάλιστα και για το 2021 εκφράστηκε η εκτίμηση ότι θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, πάντα με οδηγό την καλή συνεργασία ανάμεσα στα δυο μέρη.

Να τονιστεί ότι TUI εφέτος με οδηγό την κρουαζιέρα θα επιμηκύνει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τα προγράμματα της για την Ελλάδα. Μάλιστα οι επιβάτες κρουαζιέρας υπολογίζονται σε 6.000-7.000 τον εν λόγω μήνα και δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα προγράμματα κρουαζιέρας και τον Δεκέμβριο. Αναφορικά με την εξέλιξη του 2021 ο Sebastian Ebel επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις καθώς όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική κατάσταση των μεγάλων τουριστικών αγορών και της Ευρώπης γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι σημαντική αγορά για την TUΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές ροές προς τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες της TUI από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο όμιλος εκπροσωπείται στη χώρα για περισσότερα από 40 χρόνια και προσφέρει πάνω από 1.500 ελληνικά ξενοδοχεία. Τα τελευταία χρόνια, η TUI επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των δικών της ξενοδοχειακών brands και concepts στην Ελλάδα, με συνολικά 49 ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία σε συνεργασία με την Atlantica Hotels & Resorts. Μόνο το καλοκαίρι του 2019, προστέθηκαν έξι νέα ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα της TUI. Φέτος μάλιστα άνοιξε και το νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα της Κρήτης, το οποίο αποτελεί το τρίτο Robinson Club στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Γι αυτό παραμένει επίμονος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το «Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων» της Alpha Bank η ελληνική οικονομία διατηρεί ισχυρή ζήτηση, με τον πληθωρισμό να αποκλιμακώνεται αργά, ενώ διεθνώς η αβεβαιότητα ενισχύει τα πολύτιμα μέταλλα και πιέζει το δολάριο.
Θάλασσα και βάρκα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις Γάλλοι τουρίστες νεκροί από ανατροπή σκάφους ανοικτά του Ομάν

Τρεις Γάλλοι τουρίστες σκοτώθηκαν όταν σκάφος με 25 επιβαίνοντες ανατράπηκε ανοικτά του Μουσκάτ, στο Ομάν. Δύο τραυματίστηκαν ελαφρά. Το σκάφος κατευθυνόταν προς τα νησιά Ντιμανιγιάτ. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα - Νέο Δελχί: Η πρώτη απευθείας πτήση Ελλάδας–Ινδίας με IndiGo

Εγκαινιάστηκε η πρώτη απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας–Ινδίας με πτήση της IndiGo από Αθήνα προς Νέο Δελχί. Στην πτήση επιβαίνει η υπ. Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για 24ωρη επίσκεψη, με συναντήσεις για τουριστική συνεργασία και ζητήματα visa.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες αντιδράσεις για τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

Περίπου 40 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την ακύρωση του σχεδίου του Τζάρεντ Κούσνερ για πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στο ακατοίκητο νησί Σάσων της Αλβανίας, επικαλούμενες σοβαρές απειλές για τα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα.
Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία: Επαφές και συνεργασίες στη FITUR της Μαδρίτης

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στη διεθνή έκθεση FITUR στη Μαδρίτη, με επαγγελματικές συναντήσεις για νέες συνεργασίες, καταγραφή ζήτησης για την Ελλάδα και τις τάσεις στις ισπανόφωνες αγορές.