ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Στις 9 Οκτωβρίου το 3ο Athens Investment Forum

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, εστιάζοντας κυρίως στις κατασκευές και την ενέργεια.

Το Στρατηγικό Συνέδριο, 3rd Athens Investment Forum 2020: Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, διοργανώνουν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και το World Energy Council Greece και υπό την τιμητική αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών, εστιάζοντας κυρίως στις κατασκευές και την ενέργεια, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα στη μετά COVID-19 εποχή. Θα αναλυθούν επίσης, οι αναγκαίες πολιτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν η 4η βιομηχανική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή.

Τα θέματα που θα πραγματευθεί το 3ο AIF, αποτελούν τους πιο νευραλγικούς τομείς της αγοράς και της οικονομίας της χώρας: 

  • Financing – Οικονομία: Χρηματοδοτώντας την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη
  • Ανάπτυξη – Επενδύσεις: Η Ελλάδα ξανά στο ραντάρ των επενδυτών 
  • Ενέργεια: Κερδίζοντας το στοίχημα της απολιγνιτοποίησης και την ενεργειακής μετάβασης
  • Ενεργειακές υποδομές: Οι επενδύσεις του αύριο
  • Υποδομές – Κατασκευές: Ο κατασκευαστικός κλάδος, οδηγός της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
  • Digital – Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή 

Για το 2020 έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Ενώ, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, σημαντικών επιχειρηματικών Ομίλων και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς αλλά και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των Θεσμών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Συνέδριο: https://investment.forum.iea.org.gr/

Tα εισιτήρια για το 3ο Athens Investment Forum είναι πλέον διαθέσιμα. Αποκτήστε το εισιτήριό σας για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση (online): https://www.eventora.com/el/Events/3rd-athens-investment-forum

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Οριστική λύση για το μετρό στο Πάρκο Ριζάρη εξετάζεται

Έως αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται η εισήγηση του Βρετανού εμπειρογνώμονα για την ασφαλή επανεκκίνηση του μετροπόντικα Κυψέλης, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του κόμβου Μεταμόρφωσης, σύμφωνα με τον Χρίστο Δήμα.
Σταύρος Παπασταύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου: Προτεραιότητα η μεταρρύθμιση ΥΔΟΜ και διαβούλευση ΤΠΣ

Ο Στ. Παπασταύρου ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στη δόμηση, τη δημιουργία ΕΟΚΕΔ, διαβούλευση για πολεοδομικά σχέδια και απλούστερο οικοδομικό κανονισμό, τονίζοντας τις αλλαγές στην πολεοδομική νομοθεσία ως "σιωπηλή επανάσταση".
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα νέα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές και οι αλλαγές στο gov.gr

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε στο Green Deal Greece 2026 τις ψηφιακές παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως ασφαλείς επικοινωνίες, κάμερες οδικής ασφάλειας, νέα Διαύγεια και αναβάθμιση gov.gr.
λεωφορεία ΟΑΣΑ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Green Deal Greece 2026: 1,46 δισ. ευρώ στις μεταφορές και οι προκλήσεις

Στο «Green Deal Greece 2026» συζητήθηκαν η αναβάθμιση μεταφορών μέσω Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου, η ενίσχυση των σιδηροδρομικών συνδέσεων και η ανανέωση των αστικών συγκοινωνιών, με επίκεντρο νέες επενδύσεις και ενεργειακή μετάβαση.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Green Deal Greece 2026: Πάνω από 2 δισ. ευρώ για βιώσιμες μεταφορές

Ο Γιώργος Κώτσηρας τόνισε στο συνέδριο «Green Deal Greece 2026» την ανανέωση των αστικών συγκοινωνιών, επενδύσεις σε μέσα σταθερής τροχιάς και αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για εκσυγχρονισμό και βιώσιμες μεταφορές ως το 2030.
Χρήστος Ταραντίλης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Ταραντίλης: Πώς η Ελλάδα θα προσελκύσει και θα κρατήσει επενδύσεις

Ο Χρήστος Ταραντίλης, στο Green Deal Greece 2026, τόνισε τη σημασία απλούστευσης ρυθμίσεων, φορολογικής ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας για επενδύσεις, ενώ το 67% των ξένων στελεχών αναγνωρίζει πρόοδο στα ψηφιακά της Ελλάδας.