ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
Φώτο: ΑΑΔΕ

Λουκέτο 48 ωρών σε γνωστό νυχτερινό κέντρο λόγω μη έκδοσης αποδείξεων

Η ΑΑΔΕ έκλεισε για 48 ώρες γνωστό νυχτερινό κέντρο, λόγω μη έκδοσης τριών αποδείξεων αξίας 4.560 ευρώ. Το μέτρο εφαρμόστηκε με απόφαση δικαστηρίου που έκρινε νόμιμη την κύρωση, μετά από προσφυγή της επιχείρησης.

Σε 48ωρη αναστολή λειτουργίας προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε γνωστό νυχτερινό κέντρο, εφαρμόζοντας την προβλεπόμενη από τη φορολογική νομοθεσία κύρωση, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής δικαστικής διαδικασίας. Το μέτρο αυτό ελήφθη έπειτα από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2026.

Κατά τον έλεγχο, ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν τη μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας 4.560 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη παράβαση, επιβλήθηκε η προβλεπόμενη 48ωρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Η επιχείρηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατάφερε αρχικά να εξασφαλίσει προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του μέτρου. Ωστόσο, με μεταγενέστερη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2026, κρίθηκε νόμιμη η επιβολή της κύρωσης από την ΑΑΔΕ.

Μετά τη δικαστική εξέλιξη, και με την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής σεζόν, η ΑΑΔΕ προχώρησε στην εκτέλεση της 48ωρης αναστολής λειτουργίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει ότι οι προβλεπόμενες κυρώσεις εφαρμόζονται ακόμη και μετά την παρέλευση του αρχικού χρόνου επιβολής τους, εφόσον έχουν αρθεί τα νομικά εμπόδια για την εκτέλεσή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρώ, πρόστιμο, φόροι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα λάβουν εκκαθαριστικά με πρόστιμα από την εφορία έως τέλη Δεκεμβρίου

Χιλιάδες εκκαθαριστικά σημειώματα με πρόστιμα θα αποστείλει η εφορία μέχρι το τέλος του έτους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που θα βρεθούν «ακάλυπτοι» στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Φόρος και υπολογισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 1,9 εκατ. ευρώ από ΑΑΔΕ σε εταιρεία για «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή

Πρόστιμα ύψους σχεδόν 2 εκατ.ευρώ επιβλήθηκαν σε επιχείρηση της Θεσσαλίας από την ΑΑΔΕ για «επέμβαση» σε ταμειακές μηχανές με στόχο την απόκρυψη συναλλαγών και μη απόδοση ΦΠΑ.
Ευρώ, πρόστιμο, φόροι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι άμυνες του φορολογούμενου στην καταιγίδα προστίμων της εφορίας

Οι φορολογούμενοι έχουν τρεις δυνατότητες άμυνας απέναντι σε φόρους και πρόστιμα της ΑΑΔΕ, είτε αμφισβητώντας τα είτε αποδεχόμενοι το αποτελέσματα των ελέγχων. Πότε τα πρόστιμα μειώνονται έως 50%.
ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ σε beach club Πάρου και άλλων νησιών

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, με έμφαση σε τουριστικές περιοχές. Σε beach club στην Πούντα Πάρου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 174 αποδείξεων. Από 14-20 Αυγούστου καταγράφηκαν και άλλες παραβάσεις με αναστολές και πρόστιμα.
Φόρος και υπολογισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμεση παράδοση του «λογαριασμού» από τους επιτόπιους ελέγχους της εφορίας

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ελέγχονται για την έκδοση αποδείξεων στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, θα λαμβάνουν άμεσα τις Πράξεις Επιβολής Προστίμων, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκολότερα και σε περισσότερους τα «λουκέτα» για αποδείξεις από την εφορία

Με πολυήμερα λουκέτα θα τιμωρούνται οι επιχειρήσεις που θα παραλείψουν να εκδώσουν έστω και μία απόδειξη, εάν είναι υπότροπες, ενώ συγχρόνως προβλέπεται και αναστολή λετουργίας των παρόχων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.