ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτοβολταϊκά πάνελ ηλιακής ενέργειας

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας

Στην πρώτη θέση τόσο στρεμματικά όσο και σε μέγιστο όριο συνολικής ισχύος βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Λάρισας, ακολουθεί η περιφερειακή ενότητα Έβρου και η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία καθορίζονται τα όρια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έως 1 MW, σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, ανά περιφερειακή ενότητα.

Βάση για τους υπολογισμούς αποτέλεσαν τα στοιχεία της Ετήσιας Γεωργικής Στατιστικής Έρευνας του έτους 2017 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία των αρμόδιων Διαχειριστών για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην πρώτη θέση τόσο στρεμματικά όσο και σε μέγιστο όριο συνολικής ισχύος βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Λάρισας, όπου επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 22.382 στρέμματα, όπου το μέγιστο όριο συνολικής ισχύος θα ανέλθει σε 1.399 MW.

Ακολουθεί η περιφερειακή ενότητα Έβρου, με 15.330 στρέμματα και μέγιστο όριο συνολικής ισχύος 958 MW και η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου μπορούν να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 939 MW σε 15.018 στρέμματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Κανένας χωρίς θέρμανση, τροπολογία για πετρέλαιο 14/10

Η κυβέρνηση επεκτείνει την επιδότηση πετρελαίου ώστε να καλύψει και τη θέρμανση, με στόχο κανείς Έλληνας να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Η επιδότηση θα καθορίζεται με απόφαση ως τις 15 Οκτωβρίου και θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παραδοσιακό ψωμί αρτοπωλείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρτοποιοί: Ζητούν επιδότηση για το ενεργειακό κόστος των μικρών αρτοποιείων

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας ζητά να συμπεριληφθεί η βιοτεχνική αρτοποιία στο πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους 100 εκατ. ευρώ, λόγω αυξημένων εξόδων και βάσει διαβεβαίωσης από το Υπουργείο Ενέργειας για ένταξη του κλάδου.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ενισχύεται η ελληνοαμερικανική συνεργασία σε άμυνα, ενέργεια και ασφάλεια

Η επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, με διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και πολιτισμό και συμφωνίες για εξοπλισμούς, επενδύσεις και ασφάλεια.
Σημαία ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική πηγή: «Ευαισθησία δεν σημαίνει δικαίωμα» για GSI, Τουρκία, F-35

Ανώτατη διπλωματική πηγή ξεκαθάρισε πως οι «ευαισθησίες» τρίτων χωρών δεν συνιστούν δικαίωμα, απαντώντας σε δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για το έργο Great Sea Interconnector κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ρωσία συζητούν για πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη εν μέσω πολέμου

Υψηλόβαθμοι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ τους ο Κούσνερ και ο Ντμίτριεφ, είχαν συνομιλίες για συμμετοχή Αμερικανού επενδυτή στους αγωγούς Nord Stream πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές.
Κυριάκος Πιερρακάκης κοντινό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Λουξεμβούργο ο Πιερρακάκης για Eurogroup & ECOFIN, στο επίκεντρο η ενέργεια

Οι επιπτώσεις των εξελίξεων στις ενεργειακές αγορές, η εμβάθυνση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και η ανταγωνιστικότητα του τραπεζικού τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνεδριάσεων Eurogroup και ECOFIN.