ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Δεν ικανοποιεί τους λογιστές η παράταση για τις δηλώσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) έχει ζητήσει να υπάρξει παράταση της κατάθεσης των δηλώσεων «για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί υπό τις τρέχουσες περιστάσεις».

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) σε ανακοίνωσή της. 

Όπως υπογραμμίζει, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που υπάρχουν, οι λογιστές καλούνται να εργαστούν ακατάπαυστα όλο το καλοκαίρι, χωρίς κανείς να συνυπολογίζει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική κούραση στην οποία έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 28 Αυγούστου 2020, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος από το βήμα της Βουλής σήμερα.

Σίγουρα η παράταση αυτή δίνει μία ανάσα, αλλά δεν ανταποκρίνεται στο καθολικό αίτημα του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών για παράταση των δηλώσεων για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί από τις περιστάσεις. Πολύ περισσότερο για το λόγο ότι δεν αφήνει καμία δυνατότητα για την ελάχιστη και αναγκαία ψυχολογική και σωματική ξεκούραση μέσα στον μήνα Αύγουστο.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., παραμένει πιστή στις κοινές επιδιώξεις και θέσεις που διαμορφώνει με τις Ενώσεις της και καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει τόσο στη Βουλή όσο και προς τα Υπουργεία το τελευταίο διάστημα».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογιστές: Κατάργηση προστίμων για φορολογικές επιβαρύνσεις έως 100 ευρώ

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να μην επιβάλλονται πρόστιμα όταν η φορολογική επιβάρυνση δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ προτείνοντας ένα δικαιότερο πλαίσιο για τις μικρές επιχειρήσεις.
Κωνσταντίνος Κόλλιας πρόεδρος ΟΕΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόλλιας: Παράταση και οδηγίες για τις διορθώσεις στους Κωδικούς Δραστηριότητας

Ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με επιστολή του ζητά παράταση στη διορία για διορθώσεις ΚΑΔ και έκδοση οδηγιών από την ΑΑΔΕ, ώστε να λυθούν προβλήματα που προκύπτουν από λανθασμένη αντιστοίχιση δραστηριότητας επιχειρήσεων.