ΓΔ: 2247.47 -2.23% Τζίρος: 158.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:10:43
Φώτο: ΑΠΕ

Ιδρύθηκε Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Β. Μακεδονία

Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία εξελέγη ο 'Αρης Βλάχος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Stopanska Banka (η μεγαλύτερη τράπεζα στη Βόρεια Μακεδονία

Ιδρύθηκε χθες στα Σκόπια η πρώτη Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία. Ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι 16 μεγάλες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη Βόρεια Μακεδονία. Σκοπός της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων είναι η προστασία και προώθηση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, όπως και η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία εξελέγη ο 'Αρης Βλάχος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Stopanska Banka (η μεγαλύτερη τράπεζα στη Βόρεια Μακεδονία, μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, της εταιρίας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS (μέλος του ομίλου της ΔΕΗ), της τσιμεντοβιομηχανίας USJE (συμφερόντων του ομίλου ΤΙΤΑΝ) και της κατασκευαστικής εταιρίας INTRAKAT.

"Φιλοδοξούμε να γίνουμε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία. Η συνεργασία μας με τους φορείς των δύο χωρών θα αποτελέσει μία από τις άμεσες προτεραιότητες της Ένωσης" δήλωσε σχετικά ο 'Αρης Βλάχος.

Η Ελλάδα είναι η τρίτη ξένη χώρα σε επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία με επενδεδυμένο κεφάλαιο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Μακεδονίας έχουν δημιουργήσει ή διατηρήσει περίπου 20.000 εργασίας. Ακόμη, η Ελλάδα είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Συνεργασία για επέκταση του Διαδρόμου με Β. Μακεδονία και Σερβία

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η Τετραμερής Υπουργική Συνάντηση για Ενέργεια και Διασυνδεσιμότητα Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τη συμμετοχή υπουργών από Ελλάδα, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία και επικεφαλής ενεργειακών φορέων.
Ενεργειακό σεμινάριο Ευρώπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετραμερής Υπουργική Συνάντηση για Ενέργεια την Παρασκευή στην Αθήνα

Στην Αθήνα διεξάγεται αύριο τετραμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Σερβίας, Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και διασυνδεσιμότητας στη ΝΑ Ευρώπη, με έμφαση στις υποδομές και τη συνεργασία.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν υποδέχθηκε τη Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα στο Ντολμάμπαχτσε

Ο Ερντογάν υποδέχθηκε τη Βορειομακεδονή ομόλογό του σε επίσημη τελετή, τονίζοντας τη σημασία των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας στα Βαλκάνια. Παρόντες και κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι στη συνάντηση.
πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Μίτσκοσκι: Καμία υποχώρηση της Β. Μακεδονίας έναντι της Βουλγαρίας

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση σε αλλαγή Συντάγματος για αναγνώριση της βουλγαρικής μειονότητας, προτάσσοντας τη "μακεδονική" ταυτότητα και τα δικαιώματα στη Βουλγαρία.
Κατάστημα Pepco είσοδος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Pepco μπαίνει στη Βόρεια Μακεδονία με πρώτα καταστήματα στα Σκόπια

Η Pepco ανακοίνωσε την είσοδό της στη Βόρεια Μακεδονία, με τα πρώτα καταστήματα να ανοίγουν στα Σκόπια τον Ιούνιο του 2026. Η κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική επέκτασης του ομίλου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.