ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
φούρνος με ψωμιά
Φώτο: Shutterstock

Artozyma: Διπλασιάστηκαν οι διεθνείς εμπορικοί επισκέπτες στην 12η διοργάνωση

Η 12η Artozyma σημείωσε διπλασιασμό διεθνών εμπορικών επισκεπτών, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της στον κλάδο αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής. Συμμετείχαν 29 χώρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές B2B συμφωνίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Εντυπωσιακή αύξηση 100% στους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες σημείωσε η 12η Διεθνής Έκθεση Artozyma (28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo

Η διοργάνωση επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για τον κλάδο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Artozyma λειτούργησε ως καταλύτης επιχειρηματικών συνεργασιών, φιλοξενώντας εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και 29 χώρες. 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Η αύξηση 100% στους διεθνείς επισκέπτες και η συμμετοχή επιπλέον χωρών σε σχέση με το 2024 ενίσχυσαν την εξωστρέφεια της έκθεσης, προσφέροντας στους εκθέτες σημαντικές ευκαιρίες για B2B επαφές και συμφωνίες.

Καινοτόμες δράσεις και διεθνείς συνεργασίες

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλάμβανε το «Baking Together – Mediterranean Edition», με τη συνεργασία εθνικών ομάδων από Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το αναβαθμισμένο «Pastry Lab 2026» με τη συμμετοχή κορυφαίων pastry chefs, μεταξύ των οποίων ο βραβευμένος Πορτογάλος Américo Dos Santos, καθώς και ειδικές ενότητες αφιερωμένες στα αρτοποιήματα «Gluten Free».

Στο «The Expert Lab» της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένα επιστημονικά workshops, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός «Southern Europe Culinary Challenge 2026» προσέλκυσε 300 συμμετοχές από 15 χώρες, αναδεικνύοντας τη δυναμική του θεσμού.

Ιστορικό λεύκωμα και πολιτιστική διάσταση

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος για τα 175 χρόνια της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία αυτή πρόσθεσε σημαντική πολιτιστική και συμβολική αξία στην εκθεσιακή εμπειρία, ενισχύοντας την ταυτότητα του κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε για τρίτη φορά η επιτροπή εξωστρέφειας στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη, στη 90ή ΔΕΘ, έγινε η 3η Συνάντηση της Επιτροπής Εξωστρέφειας. Ο Υφ. Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι στόχος είναι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης στη ΔΕΘ: Μείωση φόρων με αύξηση εσόδων ο στόχος

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η συμμαχία Πολιτείας και επιχειρήσεων, η μείωση φόρων και η αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών είναι κλειδί για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία συνέπειας και ψηφιακού μετασχηματισμού.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΥΠΕΞ-ΣΕΒΕ για ενίσχυση ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό

Υπουργείο Εξωτερικών και ΣΕΒΕ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, με στόχο τη στενότερη συνεργασία και κοινές δράσεις στις διεθνείς αγορές.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμαϊκός: Σε φάση υλοποίησης το σχέδιο για οργανωμένη μυδοκαλλιέργεια

Μετά από δύο δεκαετίες προσπαθειών, ξεκινά η θεσμική οργάνωση της μυδοκαλλιέργειας στον Θερμαϊκό. Η ΠΟΑΥ φέρνει νόμιμο πλαίσιο, πράσινη παραγωγή και νέα αναπτυξιακή δυναμική για τον κλάδο.