ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
Βαρέλια πετρελαίου, αντλία και χρηματιστηριακό γράφημα σε φόντο ξηρασίας.

Brent: Έφτασε τα 103,14 δολάρια, αύξηση +42% από το ξέσπασμα του πολέμου

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ αυξήθηκε 42% από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, φτάνοντας τα 103,14 δολάρια το βαρέλι, λόγω της μείωσης παραδόσεων από τον Κόλπο. Το αμερικανικό WTI σημείωσε άνοδο 47%, στα 98,71 δολάρια.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας σημείωσε άλμα 42% από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, καθώς οι παραδόσεις υδρογονανθράκων από τις χώρες του Κόλπου μειώθηκαν δραστικά, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Συγκεκριμένα, από τα 72,48 δολάρια ανά βαρέλι που καταγράφηκαν στις 27 Φεβρουαρίου, το Μπρεντ έκλεισε σήμερα στα 103,14 δολάρια. Η αύξηση αυτή αντιστοιχεί σε άνοδο 42% μέσα σε μόλις 15 ημέρες και 11% μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Παράλληλα, το αμερικανικό αργό WTI έκλεισε στα 98,71 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας συνολική αύξηση 47% από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων, γεγονός που αποτυπώνει τη γενικευμένη πίεση στις τιμές ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών έως 6% στις ασιατικές αγορές

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ μειώθηκε σχεδόν 6% σήμερα, μετά την ανακοίνωση του Ιράν για άνοιγμα του στενού του Χορμούζ και τη συζήτηση για σχέδιο ειρήνης από τις ΗΠΑ. Στα 98,30 δολάρια το βαρέλι Μπρεντ, στα 87,72 το WTI.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει άρση κυρώσεων σε κινεζικές εταιρείες για ιρανικό πετρέλαιο

Ο Τραμπ εξετάζει άρση κυρώσεων σε κινεζικές εταιρείες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο και θα αποφασίσει σύντομα. Επίσης, θα δεχόταν 20ετή παύση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, αρκεί να υπάρξει σαφής δέσμευση από το Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι-Τραμπ: Ξενάγηση στον μυστικό κήπο Ζονγκνανχάι μετά τις συνομιλίες

Μετά τις συνομιλίες για εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν, ο Σι Τζινπίνγκ ξενάγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στα αιωνόβια δέντρα του Ζονγκνανχάι, όπου ο Τραμπ εντυπωσιάστηκε μαθαίνοντας πως κάποια έχουν ηλικία 1.000 ετών.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοήθησαν εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Κίνα

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε τρία άτομα και εννέα εταιρείες σε Χονγκ Κονγκ, ΗΑΕ και Ομάν, για διευκόλυνση εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου προς Κίνα, λίγες μέρες πριν το ταξίδι Τραμπ, εντείνοντας τις πιέσεις στην κρίση με το Ιράν.