ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Λογότυπο Τειρεσίας
Φωτο: Τειρεσίας, παροχή τραπεζικών πληροφοριών. Credit: BusinessDaily.gr

Καπασούρης: Στρατηγικός μετασχηματισμός της Τειρεσίας σε πάροχο λύσεων

Ο Πέτρος Καπασούρης ανακοίνωσε τον στρατηγικό μετασχηματισμό της Τειρεσίας σε πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων, με εξαγορές, διεθνείς συνεργασίες και νέες υπηρεσίες για τράπεζες, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Σε φάση στρατηγικού μετασχηματισμού εισέρχεται η Τειρεσίας, το μοναδικό Γραφείο Πίστης στην Ελλάδα με τριάντα τρία χρόνια συνεχούς λειτουργίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πέτρος Καπασούρης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, στο πρόσφατο Bank Management conference που διοργανώθηκε από τη NEXI και τη Boussias events.

Όπως επισήμανε ο κ. Καπασούρης, στόχος του μετασχηματισμού είναι η εξέλιξη της Τειρεσίας από data provider σε solution provider, προσφέροντας ολοκληρωμένες προηγμένες λύσεις όχι μόνο προς τις τράπεζες, αλλά και προς επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τειρεσίας προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά της Statistical Decisions Α.Ε., εταιρείας που εξειδικεύεται σε συμβουλευτικές υπηρεσίες credit scoring, IFRS, modelling και validation, με ήδη ενεργή συνεργασία με τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο συζητήσεων για συνεργασία με ένα από τα δύο μεγαλύτερα Γραφεία Πίστης παγκοσμίως, με στόχο τη μεταφορά διεθνούς τεχνογνωσίας και την αξιοποίηση ολοκληρωμένων τεχνολογικών πλατφορμών. 

Ο κ. Καπασούρης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες συνεργασίες αποσκοπούν στη δημιουργία ενός υβριδικού μοντέλου, όπου τα δεδομένα της Τειρεσίας θα συνδυάζονται με προηγμένες μεθοδολογίες, στατιστική ανάλυση και διεθνή εμπειρία, προσφέροντας κορυφαίες λύσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η εταιρεία επενδύει σε αυτοματισμούς και τεχνολογικές λύσεις, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει οικονομίες κλίμακας και διεθνείς πλατφόρμες υψηλής ωριμότητας. Στόχος είναι η υιοθέτηση σύγχρονων μεθοδολογιών ανάλυσης και αλγοριθμικών μοντέλων, σε ένα περιβάλλον όπου η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών απαιτεί πλήρως διαθέσιμα συστήματα σε 24ωρη βάση.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπασούρης, ακόμα και κατά τις αργίες, όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο, πραγματοποιούνται περίπου 7.000 συναλλαγές κατά τις ώρες που παλαιότερα θεωρούνταν “νεκρές”.

Οι υπηρεσίες της Τειρεσίας επεκτείνονται πλέον πέρα από το τραπεζικό σύστημα, καλύπτοντας και επιχειρήσεις, με στόχο τη μείωση του πιστωτικού κινδύνου και την ενίσχυση της υγιούς λειτουργίας της αγοράς. 

Επιπλέον, απευθύνονται και σε ιδιώτες, οι οποίοι μέσω ενός νέου mobile app που θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες υπηρεσίες ενημέρωσης και ελέγχου αναφορικά με τα προσωπικά τους δεδομένα στην Τειρεσίας.

Ο κ. Καπασούρης κατέληξε ότι ο συνολικός στόχος του μετασχηματισμού είναι η διάχυση αξιόπιστης πληροφόρησης στην αγορά, συμβάλλοντας στη μείωση των κινδύνων για επιχειρήσεις και τράπεζες και ενισχύοντας τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την πιστωτική επέκταση, προς όφελος όλων των συμμετεχόντων στην αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Μια Ελλάδα που καινοτομεί και ισχυροποιείται έως το 2030

Ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε ότι η Ελλάδα του 2030 πρέπει να είναι πιο παραγωγική και ανταγωνιστική, με στόχο τις εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ, στηρίζοντας τις επενδύσεις, την καινοτομία και την ισχυρότερη θέση στις διεθνείς αγορές.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα συστήσω Δύναμη Τεχνητής Νοημοσύνης και τσάρο ΑΙ στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "Δύναμης Τεχνητής Νοημοσύνης" για τη ρύθμιση του τομέα και διορισμό "τσάρου" AI, τονίζοντας ότι θα στηριχθεί η βιομηχανία χωρίς να ανακόπτεται η πρόοδός της, αλλά με έλεγχο για κακές πρακτικές.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η καινοτομία στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού μοντέλου

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει την ανάγκη για νέο παραγωγικό μοντέλο στην Ελλάδα, με έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους θεσμούς, επισημαίνοντας τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες της εποχής.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Καινοτομία στην κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη για το μέλλον

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, μίλησε στο Civitas Forum 2026 στη Θεσσαλονίκη, τόνισε τη σημασία των καθαρών μετακινήσεων, της ψηφιοποίησης και των νέων και επισήμανε το ρόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων.