ΓΔ: 2389.43 0.81% Τζίρος: 174.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:40
ΑΑΔΕ
Φώτο: ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης με 118.300 λαθραία είδη ατμίσματος στα σύνορα

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη κατάσχεση λαθραίων ειδών ατμίσματος στην Ελλάδα, με φορτίο 118.300 τεμαχίων στο Τελωνείο Ευζώνων, αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν και κατέσχεσαν 118.300 τεμάχια υγρών αναπλήρωσης και συσκευών ατμίσματος, κρυμμένα σε φορτηγό με πινακίδες Κοσόβου στο Τελωνείο Ευζώνων. 

Η παράνομη ποσότητα, που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ml, θα απέφερε διαφυγόντα έσοδα άνω των 300.000 ευρώ. Το φορτίο και το όχημα κατασχέθηκαν, ενώ ο οδηγός συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Η μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων ειδών ατμίσματος που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα κατασχέθηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο Τελωνείο Ευζώνων.

 Πρόκειται για 118.300 τεμάχια υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και συσκευών ατμίσματος, συνολικής ποσότητας 1.587.000 ml, τα οποία εντοπίστηκαν κρυμμένα σε  φορτηγό με πινακίδες Αρχών Κοσόβου με έμφορτο επ’ αυτού container.

Συγκεκριμένα, οι τελωνειακοί ελεγκτές  διενήργησαν φυσικό έλεγχο στο ανωτέρω container για το οποίο ως μεταφερόμενο εμπόρευμα είχαν δηλωθεί ράφια προβολής, μπουκάλια, ενδύματα και είδη συσκευασίας. Ωστόσο, ο έλεγχος αποκάλυψε:

  • 41.400 τεμάχια υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και συσκευές ατμίσματος, συνολικής ποσότητας 414.000 ml και
  • 76.900 τεμάχια δοχεία και ανταλλακτικά για ηλεκτρονικά τσιγάρα, συνολικής ποσότητας 1.173.000 ml

Τα προϊόντα δεν εμφανίζονταν στα συνοδευτικά παραστατικά, με σκοπό την αποφυγή καταβολής δασμών και φόρων. Οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν υπολογίζονται σε 303.490,99 ευρώ.

Το φορτηγό και το παράνομο φορτίο κατασχέθηκαν, ενώ ο οδηγός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ συνεχίζουν τις δράσεις τους προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το νόμιμο εμπόριο. 

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ημέρες πριν, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, είχε υπογραμμίσει ότι τα παράνομα καπνικά και ατμιστικά προϊόντα είναι πολλαπλασίως καταστροφικά για τη δημόσια υγεία, και αποτελούν πηγή χρηματοδότησης οργανωμένων εγκληματικών δικτύων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news
Φώτο: ΑΑΔΕ
Φώτο: ΑΑΔΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 147 επιχειρήσεις σε κυκλώματα εικονικών συναλλαγών το 2025

Η ΑΑΔΕ εντόπισε το 2025 συνολικά 147 επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε κυκλώματα εικονικών συναλλαγών αξίας 718,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν αποδόθηκε ΦΠΑ 143,5 εκατ. ευρώ, σε πολλούς κλάδους.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 27,8 εκατ. ευρώ αγροτικές ενισχύσεις σε 24.000 δικαιούχους

Ολοκληρώθηκε η καταβολή αγροτικών ενισχύσεων ύψους 27,8 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους, μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ. Οι πληρωμές αφορούν εισοδηματική στήριξη, αναδιανεμητικό εισόδημα και ενίσχυση νεαρών γεωργών.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και αγροτικές ενισχύσεις

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή, κάνοντας λόγο για έλλειψη διαφάνειας, καθυστερήσεις στις ενισχύσεις και υποβάθμιση του αγροτικού τομέα.