ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τράπεζα Πειραιώς είσοδος
Φωτο: BusinessDaily.gr

Moody's: Αναβάθμιση του Tier 2 χρέους της Τρ. Πειραιώς σε Ba1 από Ba2

Η Moody's ανέβασε το rating του Tier 2 χρέους της Τρ. Πειραιώς σε Ba1, εκτιμώντας μειωμένο ρίσκο ζημίας και κεφαλαιακό απόθεμα πάνω από τον στόχο MREL.

Η Moody's αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του χρέους Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς, ανεβάζοντάς τη σε Ba1 από Ba2.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντανακλά τις μειωμένες εκτιμώμενες απώλειες σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής, καθώς η τράπεζα διατηρεί ισχυρό κεφαλαιακό απόθεμα, το οποίο υπερβαίνει τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL).

Η Moody’s σημειώνει πως ο στόχος MREL της Τράπεζας Πειραιώς για το 27,5% μέχρι το τέλος Ιουνίου είχε ήδη καλυφθεί από νωρίς, καθώς το σχετικό ποσοστό έφτασε στο 30,4% από τον ίδιο μήνα.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Ορόσημο η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 14 χρόνια

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας με αφορμή την αναβάθμιση από την Moody's σημείωσε ότι αντανακλά τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση της ομάδας και την στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας.
EXPRESS ANALYSIS

«Ανάσα» για τις ελληνικές τράπεζες, φεύγουν δύο μεγάλα «βαρίδια»

Ο οίκος Moody's πιστοποιεί ότι η πανδημία δεν θα αφήσει πίσω της μεγάλου ύψους «κόκκινα» δάνεια και προαναγγέλλει αναβαθμίσεις. Η κυβέρνηση παρέχει ισχυρή στήριξη στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς.
Piraeus Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τρ Πειραιώς: Αγορές σε ιστορικά υψηλά μετά τη μείωση επιτοκίων της Fed

Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τρ. Πειραιώς, οι διεθνείς αγορές κατέγραψαν νέα ρεκόρ μετά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed, γεγονός που οδήγησε σε πτώση του δολαρίου και ενίσχυσε τις τιμές εμπορευμάτων και αγροτικών προϊόντων.