ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δεμένο πλοίο λιμάνι
Φώτο: Shutterstock

Συνολικά 54 πλοία σε κατάσταση αργίας σε ελληνικούς λιμένες τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο συνολικός αριθμός των αργούντων πλοίων αυξήθηκε κατά 45,9% και η ολική χωρητικότητά τους αυξήθηκε κατά 55,7%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2023.

Τα εμπορικά πλοία ολικής χωρητικότητας 100 κόρων και άνω τα οποία τον Δεκέμβριο πέρυσι βρίσκονταν σε κατάσταση αργίας σε ελληνικούς λιμένες ανήλθαν σε 54, εκ των οποίων 28 είχαν ελληνική σημαία και 26 ξένη.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο συνολικός αριθμός των αργούντων πλοίων αυξήθηκε κατά 45,9% και η ολική χωρητικότητά τους αυξήθηκε κατά 55,7%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2023. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2023 προς το 2022, είχε παρατηρηθεί μείωση στον αριθμό των αργούντων πλοίων κατά 28,8% και μείωση της ολικής χωρητικότητάς τους κατά 24,5%.

 

Ο αριθμός των αργούντων πλοίων 100 κόρων και άνω, με ελληνική σημαία σε λιμένες του εσωτερικού αυξήθηκε κατά 55,6% και η ολική χωρητικότητά τους αυξήθηκε κατά 529,8% τον Δεκέμβριο 2024 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2023. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2023 προς το 2022, είχε παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των αργούντων πλοίων με ελληνική σημαία κατά 14,3% και μείωση της ολικής χωρητικότητάς τους κατά 5,3%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

εμπορικό λιμάνι πλοίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 1,9% στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Απρίλιο

Η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου αυξήθηκε κατά 1,9% τον Απρίλιο 2026 φτάνοντας τα 1.867 πλοία, ενώ η ολική χωρητικότητα μειώθηκε κατά 0,8% στους 34.866.375 κόρους, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Επανεκκίνηση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Τα Στενά του Ορμούζ αναμένεται να ανοίξουν ξανά για τη ναυσιπλοΐα μετά από τέσσερις μήνες, έπειτα από συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν. Ωστόσο, η επιστροφή στην ομαλότητα μπορεί να καθυστερήσει λόγω προετοιμασίας πλοίων και διαδικασιών.
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα Posidonia 2026 έκλεισαν με σημαντικές συμφωνίες και ισχυρό αποτύπωμα

Με την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών στους τομείς της ναυτιλίας, της ναυπηγικής και των λιμένων ολοκληρώθηκε η έκθεση Posidonia 2026, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τον κεντρικό της ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.