ΓΔ: 2053.08 -1.14% Τζίρος: 188.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Αύξηση 10,3% των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Αύγουστο

Το 8μηνο παρατηρείται αύξηση, κατά 14,4% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 1,8% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 19,1% στις εισπράξεις.

Αύξηση 10,3% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Αύγουστο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καθώς και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 0,7% και αύξηση των εισπράξεων κατά 13,8%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Το 8μηνο παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 14,4% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 1,8% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 19,1% στις εισπράξεις.

Στους αρχαιολογικούς χώρους, επίσης σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφεται τον Αύγουστο του 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, μείωση των επισκεπτών κατά 3%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 4,3% και των εισπράξεων κατά 2,1%.

Το 8μηνο παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 6,7% στους επισκέπτες, κατά 8,2% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 6,6% στις εισπράξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καστελλόριζο ελληνικό νησί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Πολιτισμός και γαστρονομία σε Αγρίνιο, Καστελόριζο και Τορόντο

Ποικίλες δράσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό, την επιστήμη και τη γαστρονομία υλοποιούνται μέσα στον Οκτώβριο σε τρεις διαφορετικούς προορισμούς, Αγρίνιο, Καστελόριζο και Τορόντο, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 15 πιλοτικές πόλεις για βελτίωση κατανάλωσης ξένων τουριστών

Το Πεκίνο θα επιλέξει 15 πόλεις για να λάβουν κρατική χρηματοδότηση με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας αγορών και της εξυπηρέτησης των ξένων τουριστών, εστιάζοντας σε όσες έχουν αυξημένη κατανάλωση και πολλούς επισκέπτες.