ΓΔ: 2022.23 0.33% Τζίρος: 77.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:33:33
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
Το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σημαίες κρατών μελών στην πρόσοψη στο Στρασβούργο.

Απάντηση Κομισιόν σε ερώτηση Δ.Τσιόδρα: Τον Δεκέμβριο η παρουσίαση του πλαισίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός κλάδος

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Κομισίον σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Τσιόδρα, η Επιτροπή θα παρουσιάσει σχετικό πλαίσιο τον προσεχή Δεκέμβριο.

Πλαίσιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός κλάδος θα παρουσιάσει τον Δεκέμβριο η Κομισιόν, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Τσιόδρα.

Όπως σημειώνει ο επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, έχει ήδη συγκροτηθεί ομάδα υψηλού επιπέδου σχετικά με την πολιτική για τον αμπελοοινικό τομέα με εκπροσώπους των αρχών των κρατών μελών της ΕΕ «για τη διερεύνηση πιθανών λύσεων για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητάς του». Η συζήτηση, δε, σχετικά με τις επιλογές πολιτικής ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την τρέχουσα εβδομάδα, στις 15 Νοεμβρίου 2024.

Ο αρμόδιος επίτροπος υπογραμμίζει, επίσης, ότι «οι συζητήσεις της ομάδας επικεντρώνονται σε μέτρα πολιτικής, που θα βοηθήσουν τον τομέα να ανταπεξέλθει στις μελλοντικές προκλήσεις και θα αφορούν στη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, τις επιλογές για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τομέα έναντι της κλιματικής αλλαγής και στην προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς και την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς».

Υπενθυμίζεται ότι κ. Τσιόδρας, στην ερώτησή του, είχε επισημάνει «τα πρόσθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες στη συγκομιδή και την παραγωγή, αλλά και την επίδραση του ασταθούς γεωπολιτικού πλαισίου στις εξαγωγές». Και είχε ρωτήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την ανακούφιση των παραγωγών από τις όλο και συχνότερες φυσικές καταστροφές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Επιπλέον 103 εκατ. από ΕΕ για στήριξη συνόρων και μεταναστευτικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιπλέον χρηματοδότηση 103 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη φύλαξη συνόρων, σύμφωνα με τον επίτροπο Μάγκνους Μπρούνερ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Η Ουκρανία να αντιμετωπίσει διαφθορά και να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις

Η Ουκρανία επιδεικνύει ισχυρή δέσμευση για ένταξη στην ΕΕ, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως πρέπει να ενισχύσει τη μάχη κατά της διαφθοράς και να επισπεύσει μεταρρυθμίσεις παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω του πολέμου.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Θετική η άρση περιορισμών στις εξαγωγές σπάνιων γαιών

Η ΕΕ υποδέχεται θετικά κάθε μέτρο που διευκολύνει το παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε ο Όλαφ Γκιλ. Αύριο θα γίνουν τεχνικές υψηλού επιπέδου συνομιλίες ΕΕ-Κίνας στις Βρυξέλλες με επίκεντρο τις εμπορικές σχέσεις και τις σπάνιες γαίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανουσάκης: Η Κομισιόν πιστεύει στον GSI, θα κάνει ό,τι μπορεί για το έργο

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης τόνισε ότι παρά τα προβλήματα καταγράφεται πρόοδος στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου, με ισχυρή στήριξη από την Κομισιόν.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Νέο Σύμφωνο για τη Μεσόγειο με Κέντρο Πυρόσβεσης στην Κύπρο

Η Κομισιόν παρουσίασε το Σύμφωνο για τη Μεσόγειο, νέα στρατηγική με τρεις πυλώνες για την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Νότιας Μεσογείου. Περιλαμβάνει Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, πολιτιστική διασύνδεση και εστίαση στη νεολαία.