ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο

Απάντηση Κομισιόν σε ερώτηση Δ.Τσιόδρα: Τον Δεκέμβριο η παρουσίαση του πλαισίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός κλάδος

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Κομισίον σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Τσιόδρα, η Επιτροπή θα παρουσιάσει σχετικό πλαίσιο τον προσεχή Δεκέμβριο.

Πλαίσιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός κλάδος θα παρουσιάσει τον Δεκέμβριο η Κομισιόν, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Τσιόδρα.

Όπως σημειώνει ο επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, έχει ήδη συγκροτηθεί ομάδα υψηλού επιπέδου σχετικά με την πολιτική για τον αμπελοοινικό τομέα με εκπροσώπους των αρχών των κρατών μελών της ΕΕ «για τη διερεύνηση πιθανών λύσεων για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητάς του». Η συζήτηση, δε, σχετικά με τις επιλογές πολιτικής ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την τρέχουσα εβδομάδα, στις 15 Νοεμβρίου 2024.

Ο αρμόδιος επίτροπος υπογραμμίζει, επίσης, ότι «οι συζητήσεις της ομάδας επικεντρώνονται σε μέτρα πολιτικής, που θα βοηθήσουν τον τομέα να ανταπεξέλθει στις μελλοντικές προκλήσεις και θα αφορούν στη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, τις επιλογές για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τομέα έναντι της κλιματικής αλλαγής και στην προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς και την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς».

Υπενθυμίζεται ότι κ. Τσιόδρας, στην ερώτησή του, είχε επισημάνει «τα πρόσθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες στη συγκομιδή και την παραγωγή, αλλά και την επίδραση του ασταθούς γεωπολιτικού πλαισίου στις εξαγωγές». Και είχε ρωτήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την ανακούφιση των παραγωγών από τις όλο και συχνότερες φυσικές καταστροφές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν καταγγέλλει νέα παραβίαση εναέριου χώρου ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε απαράδεκτη παραβίαση τον ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία, τονίζοντας πως η Ε.Ε. στηρίζει την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος και ενισχύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδροηλεκτρικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κομισιόν απαντά σε ερώτηση Μανιάτη για επτά αντλησιοταμιεύσεις στη Δυτική Μακεδονία

Η Ευρωπαία Επίτροπος Jessika Roswall τονίζει πως η ευθύνη για τη συμμόρφωση των ενεργειακών έργων με την περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ ανήκει πρωτίστως στην Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη.
Σύγκρουση τρένων Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μανιάτης: Ερώτηση για το ETCS τρία χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο Γ. Μανιάτης για τη συνεχιζόμενη απουσία του ETCS στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ζητώντας να μάθει πότε θα τεθεί σε λειτουργία, τονίζοντας τη σημασία του για την ασφάλεια και τα κονδύλια της ΕΕ που έχουν διατεθεί.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά εξηγήσεις για τη συνάντηση Κομισιόν-Ταλιμπάν

Στις 23 Ιουνίου, αξιωματούχοι της ΕΕ συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία Ταλιμπάν στο Βέλγιο, με επίκεντρο τις απελάσεις Αφγανών. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ο Μάγκνους Μπρύνερ θα απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα στο Ευρωκοινοβούλιο.