ΓΔ: 2691.43 1.62% Τζίρος: 290.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Gouna-kastoria-fur

Επιχορήγηση 3,55 εκατ. σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας της Δ. Μακεδονίας

Ωφελούμενοι είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και το μέγεθος της επιχείρησης, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την προκήρυξη της Δράσης «Κύκλος 2.Β: Έκτακτη επιχορήγηση  σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που  επιβλήθηκαν».

Φορέας υλοποίησης είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης που εποπτεύεται από την Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας. Η συνολική δημόσια δαπάνη με πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης - Ε.Π.Α. (Τομεακό Πρόγραμμα Υπουργείου Ανάπτυξης) ανέρχεται σε 3.553.930,03 ευρώ.

Η ενίσχυση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που πάρθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στις 21 Αυγούστου με τους αρμόδιους φορείς, με γνώμονα την στήριξη και την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων γούνας. Η επιχορήγηση ανά ωφελούμενη επιχείρηση, θα χορηγηθεί για την παροχή ρευστότητας και την κάλυψη μελλοντικών αγορών πρώτων υλών και λειτουργικών δαπανών.

Ωφελούμενοι είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και το μέγεθος της επιχείρησης, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την 14.03.2022 (ημερομηνία έναρξης των κυρώσεων) και που δεν καλύφθηκαν από προηγούμενες ανάλογες δράσεις /  προγράμματα.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), σύμφωνα με την πρόσκληση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοΐζου, ορίζεται η 08/10/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 με καταληκτική ημερομηνία την 07/11/2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν ενίσχυση. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των Αιτήσεων  Χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Η πρόσκληση της Δράσης θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες: https://www.eydevek.gr/ και https://ggb.gr/. Τυχόν ερωτήματα επί της πρόσκλησης μπορούν να διατυπώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση kiklos2@mou.gr.
 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αμερικανοί διαπραγματευτές έρχονται σύντομα Κίεβο-Μόσχα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί διαπραγματευτές, που μεσολαβούν για τον τερματισμό του πολέμου, θα επισκεφθούν σύντομα το Κίεβο και τη Μόσχα, τονίζοντας πως οι συναντήσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28,7 εκατ. ευρώ η στήριξη του Υπ. Ανάπτυξης στη γουνοποιία Δυτ. Μακεδονίας

Το υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει τη γουνοποιία Δυτικής Μακεδονίας ως ζήτημα παραγωγικής ταυτότητας. Από το 2022 διατέθηκαν συνολικά πάνω από 28 εκατ. ευρώ σε προγράμματα στήριξης, συμπεριλαμβανομένης νέας δράσης 17 εκατ. ευρώ για 450 επιχειρήσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν εξαντλούνται τα αποθέματα πυρομαχικών στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές χώρες να πληρώσουν για τη στρατιωτική βοήθεια προς Ουκρανία και προανήγγειλε προσωρινό «πάγωμα» στις πωλήσεις όπλων στους συμμάχους, με επανέναρξη στο μέλλον.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Οκτώβριο δικάζεται Ουκρανός για δολιοφθορά στον North Stream

Ουκρανός πρώην αξιωματικός θα δικαστεί από τις 14 Οκτωβρίου στο Αμβούργο για τη δολιοφθορά στον αγωγό North Stream το 2022, ενώ άλλος ύποπτος κρατείται στην Κροατία και αναμένει πιθανή έκδοση στη Γερμανία.