ΓΔ: 2015.5 1.02% Τζίρος: 32.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:08:32
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτραίτο
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια επίσημης δήλωσης με τη σημαία της Ελλάδας στο πλάνο.

Θεοδωρικάκος: Στήριξη των επιχειρήσεων γούνας από 10 έως 60.000 ευρώ

Προϋπόθεση είναι ο τζίρος του 2022 να παρουσιάζει μείωση τουλάχιστον 5% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2017 - 2019. Από τον νέο κύκλο αναμένεται να ωφεληθούν επιπλέον 120 επιχειρήσεις.

Στη σύσκεψη -που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου - συμμετείχαν η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η γενική γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοϊζου, οι βουλευτές Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κοζάνης), ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς ΜπάμπηςΚαραταγλίδης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κοζάνης Ιωάννης Μηττλιάγκας κα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η στήριξη και η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας με ποσά από 10 έως 60 χιλιάδες ευρώ.

Προϋπόθεση είναι ο τζίρος του 2022 να παρουσιάζει μείωση τουλάχιστον 5% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2017 - 2019.

Από τον νέο κύκλο αναμένεται να ωφεληθούν επιπλέον 120 επιχειρήσεις. Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν όσες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης και όσες είχαν λάβει ποσά μικρότερα των 10 χιλιάδων ευρώ.

Συμφωνήθηκε, επίσης, οι αιτήσεις να πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου και η εκταμίευση των ποσών που θα εγκριθούν να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gouna-kastoria-fur
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχορήγηση 3,55 εκατ. σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας της Δ. Μακεδονίας

Ωφελούμενοι είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και το μέγεθος της επιχείρησης, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί από ρωσικά πλήγματα, ουκρανική επίθεση σε πετρελαϊκό λιμάνι

Τουλάχιστον έξι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία το Σαββατοκύριακο, ενώ ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε ρωσικό λιμάνι. Καταρρίφθηκαν 67 από 79 drones, σύμφωνα με την ουκρανική αεροπορία.
Ουκρανικό drone Geran-2
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Rosneft στο Τουάπσε

Ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να έπληξαν με drones τερματικό σταθμό πετρελαίου της Rosneft στο Τουάπσε στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας ζημιές σε δεξαμενόπλοιο, εγκαταστάσεις φορτώσης και γειτονικά κτίρια, σύμφωνα με το SBU.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στη Ντνιπροπετρόφσκ

Τρεις νεκροί και μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Καταστράφηκαν κτίρια και σπίτια, ενώ εικόνες δείχνουν πυρκαγιά στα ερείπια.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Η κατάσταση στο Ποκρόβσκ παραμένει δύσκολη

Ο ουκρανικός στρατός δηλώνει πως ενίσχυσε τις θέσεις του σε τμήματα του Ποκρόβσκ, όπου συνεχίζονται σκληρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ επιχειρεί να διακόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ρώσων.