ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λεωφορείο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
Λεωφορεία ΟΑΣΘ κοντά στον Πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, δίπλα σε κίτρινα λουλούδια, μια ηλιόλουστη μέρα.

Επιβίβαση από τη μπροστινή πόρτα σε δέκα λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ

Υπενθυμίζεται ότι η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα υπάγεται σε ένα πλέγμα μέτρων για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής, το οποίο έχει εκπονήσει ο ΟΑΣΘ και έχει εγκρίνει ο ΟΣΕΘ.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, η επιβίβαση σε δέκα λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ θα γίνεται αποκλειστικά από την μπροστινή πόρτα.

Το μέτρο αφορά τις εξής γραμμές:

  • Γραμμή 4, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά - Χαριλάου
  • Γραμμή 7, που εκτελεί το δρομολόγιο Άγιος Ιωάννης - Πανεπιστήμιο
  • Γραμμή 11Τ, που εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία - Χαριλάου
  • Γραμμή 24, που εκτελεί το δρομολόγιο Πλατεία Ελευθερίας - Χίλια Δένδρα
  • Γραμμή 26, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλλιθέα – Πλατεία Ελευθερίας
  • Γραμμή 28, που εκτελεί το δρομολόγιο Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης - Παπαγεωργίου - Πανεπιστήμιο
  • Γραμμή 30, που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία - Αποθήκη
  • Γραμμή 35, που εκτελεί το δρομολόγιο Μετέωρα - Βενιζέλου
  • Γραμμή 37, που εκτελεί το δρομολόγιο Ν.Σ. Σταθμός – Κρυονέρι
  • Γραμμή 38, που εκτελεί το δρομολόγιο Νέα Ευκαρπία – Αριστοτέλους

Το μέτρο της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, στοχεύει στη μεταφορά επιβατών με χρήση εισιτηρίου ή κάρτας απεριορίστων διαδρομών και θα αξιολογηθεί, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα υπάγεται σε ένα πλέγμα μέτρων για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής, το οποίο έχει εκπονήσει ο ΟΑΣΘ και έχει εγκρίνει ο ΟΣΕΘ.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, στα λεωφορεία του Οργανισμού έχει τοποθετηθεί σήμανση, η οποία προτρέπει στη χρήση εισιτηρίου και ταυτόχρονα προειδοποιεί για τα πρόστιμα.

Επιπλέον, στελέχη του ΟΑΣΘ ήδη επισκέπτονται Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης, μετά από έγκριση από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ενημερωτικές εκδηλώσεις. Στις εκδηλώσεις αυτές τα στελέχη του Οργανισμού ενημερώνουν τους μαθητές για τη σημαντικότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στα μεγάλα αστικά κέντρα και τα προβλήματα που δημιουργεί στο κοινωνικό σύνολο η εισιτηριοδιαφυγή. Σκοπός των ενημερωτικών αυτών εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευθύνης σε νεαρή ηλικία.

Τέλος, ο ΟΑΣΘ προχωρά στον πολλαπλασιασμό ελέγχων και προστίμων, αυξάνοντας τουλάχιστον κατά 60 τους ελεγκτές του. Περισσότεροι πλέον από 130 ελεγκτές θα διενεργούν καθημερινά ελέγχους, με στόχο την αύξηση της χρήσης εισιτηρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει προσωρινά ο τερματικός ΟΑΣΘ στην Πλ. Ελευθερίας

Από 1/10 ο τερματικός σταθμός ΟΑΣΘ στην Πλατεία Ελευθερίας αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έργων. Οι γραμμές 5 και 33 θα τερματίζουν στη στάση «Βενιζέλου» στην οδό Μητροπόλεως.
Ηλιοφώτιστο δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο «Πάρκο Αναμνήσεων» στη Νέα Ελβετία στο τέρμα του ΟΑΣΘ

Στη Νέα Ελβετία δημιουργήθηκε το «Πάρκο Αναμνήσεων» με φύτευση 70 δέντρων, αφιερωμένων στη μνήμη αγαπημένων προσώπων. Κάποια δέντρα διαθέτουν QR με αφιερώσεις, ενώ ο χώρος εξοπλίστηκε με παγκάκια και σύντομα θα έχει κιόσκι.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Η Θεσσαλονίκη πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας στην Ευρώπη

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας τη ραγδαία πρόοδο της πόλης σε έργα Μεταφορών και τη μετατροπή της σε ευρωπαϊκό πρότυπο αστικής κινητικότητας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις τραυματίες από λεωφορείο που έπεσε σε στάση ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, όταν αστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε στάση στη δυτική Θεσσαλονίκη. Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για νοσηλεία.
Ηλεκτρικά λεωφορεία Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: 175 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το 2026

Στο επίκεντρο συσκέψεων στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν η δρομολόγηση 50 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων ΟΑΣΘ, η ενίσχυση του στόλου μέσω ΕΣΠΑ και Κλιματικού Ταμείου και η πρόσληψη 171 νέων οδηγών, καθώς και ψηφιακά και καινοτόμα έργα.
Ηλεκτρικά λεωφορεία Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφορούν τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενισχύοντας τη δημόσια συγκοινωνία, κυρίως στη δυτική πόλη. Είναι οικολογικά, προσβάσιμα και με άνεση για τους επιβάτες, με αυτονομία 300 χλμ.