ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ψηφιακή φορολογία χεριού
Άτομο χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή για φορολογικές διαδικασίες στην πλατφόρμα ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ: Προαιρετικός από 17 Ιουλίου ο IBAN πριν την υποβολή δηλώσεων

Η γνωστοποίηση του IBAN του τραπεζικού λογαριασμού των φορολογουμένων είναι προαιρετική από αύριο 17 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή. Ποιες περιπτώσεις φορολογουμένων αφορά.

Προαιρετική για τους πολίτες είναι από αύριο 17 Ιουλίου. η γνωστοποίηση ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους, πριν την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2023, εφόσον δεν δικαιούνται επιστροφή φόρου από τη δήλωση, σύμφωνα με την Α. 1112/2024, απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι σε όσους φορολογούμενους προκύπτει επιστροφή φόρου εισοδήματος, πρέπει να προχωρήσουν σε δήλωση του IBAN πριν την υποβολή της δήλωσης, προκειμένου να τους επιστραφεί το ποσό.

Σημειώνεται ότι από τις 25/4, ημερομηνία έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έως σήμερα, έχουν δηλωθεί 1.849.404 ΙΒΑΝ, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των φορολογούμενων με δηλωμένο IBAN σε 8.084.608. Επιπλέον, 92.150 δικαιούχοι επιστροφής φόρου που αντιστοιχούν σε 45 εκατ. ευρώ δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους, εκ των οποίων οι 85.866 είναι φυσικά πρόσωπα και το ποσό επιστροφής τους ανέρχεται στα 13,5 εκατ. ευρώ.

Ο ΙΒΑΝ μπορεί να δηλωθεί στην:

  • ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία > Δήλωση Λογαριασμού IBAN
  • εφαρμογή για κινητές συσκευές myAADEapp, επιλέγοντας Στοιχεία Επικοινωνίας > ΙΒΑΝ.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Δύο κινήσεις για να αποφύγετε τον επιπλέον φόρο εξ αιτίας των τεκμηρίων

Με δύο κινήσεις οι φορολογούμενοι μπορούν ακόμα και στο παραπέντε να γλιτώσουν τους αυξημένους φόρους λόγω των τεκμηρίων, ακόμη και εκείνοι που έχουν υποβάλει ήδη τη φορολογική τους δήλωση και έχει εκδοθεί το εκκαθαριστικό.
πολεοδομικός χάρτης σχεδίαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόβους για αναδρομικά πρόστιμα φέρνει το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ενεργοποιείται στις 15 Ιουνίου με στοιχεία από Κτηματολόγιο, Περιουσιολόγιο, ΔΕΔΔΗΕ. Τι θα συμβεί εάν τα στοιχεία δεν συμπίπτουν και ο φόβος για αναδρομικά πρόστιμα.