ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Στο επίκεντρο η κεντρική ψηφιακή διαχείριση διαδικασιών

«Το νέο μας οργανωτικό μοντέλο αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών, επιτρέποντας την αποδοτικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων σε πιο απαιτητικές εργασίες» ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.

Για την ΑΑΔΕ της επόμενης γενιάς που έχει επίκεντρο την κεντρική ψηφιακή διαχείριση διαδικασιών, τον σύγχρονο έλεγχο και τη φιλική εξυπηρέτηση, μίλησε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για τα Δικαιώματα των Φορολογουμένων. Το συνέδριο φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου και συμμετείχαν ομιλητές διεθνούς κύρους με ειδίκευση σε θέματα φορολογίας.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ στην ομιλία του παρουσίασε το νέο οργανωτικό  μοντέλο της ΑΑΔΕ που στοχεύει στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των υπηρεσιών και περιλαμβάνει την:

  • Kεντρικοποίηση φορολογικών λειτουργιών, με ταυτόχρονο ανασχεδιασμό και αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών
  • Κατάργηση τοπικής αρμοδιότητας και των περιορισμών που αυτή συνεπάγεται
  • Δημιουργία πυρήνων εξειδίκευσης πανελλαδικής εμβέλειας, αξιοποιώντας κατάλληλα τους ψηφιακούς και ανθρώπινους πόρους
  •  Ίδρυση υπηρεσιών φορολογικής εξυπηρέτησης  σε τοπικό επίπεδο για τους φορολογούμενους που δε διαθέτουν πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα

 «Το νέο μας οργανωτικό μοντέλο αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών, επιτρέποντας την αποδοτικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων σε πιο απαιτητικές εργασίες. Παρέχει προσβάσιμες και εξατομικευμένες υπηρεσίες στους φορολογούμενους, ενισχύει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης και αναμένεται να μειώσει το διοικητικό κόστος, ένα όφελος που θα επιστραφεί στους πολίτες» ανέφερε στην ομιλία του ο κος Πιτσιλής.

Ακολούθως ανέλυσε τα νέα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ: myAADEapp,  myDATA,timologio όπου πολίτες και επιχειρήσεις φαίνεται να τα έχουν «αγκαλιάσει», καθώς μέχρι σήμερα:

  • Πάνω από 270.000 χρήστες Android και 164.000 χρήστες iOS έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή myAADEapp για κινητές συσκευές
  • Περισσότερες από 280.000 ταμειακές μηχανές έχουν διασυνδεθεί  με POS, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό, της τάξης του 3%, δεν έχει ανταποκριθεί καθόλου στις υποχρεώσεις του
  • Περισσότερα από 3,7 δισεκατομμύρια παραστατικά με σύνολο αξίας άνω των 2,7 τρισεκατομμυρίων ευρώ έχουν διαβιβασθεί μέσω myDATA από 1,4 εκατομμύρια εγγεγραμμένες επιχειρήσεις
  • Πάνω από 470 χιλιάδες χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή timologio
  • 20 λογισμικά παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης έχουν λάβει άδεια καταλληλότητας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατασχεμένα πακέτα τσιγάρων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 477.000 λαθραίων τσιγάρων στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποκαλύφθηκαν δύο υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, με πάνω από 477.000 τεμάχια να κατάσχονται, εκ των οποίων 362.800 εντοπίστηκαν σε δέματα με προορισμό Γερμανία και Βέλγιο.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχος ΑΑΔΕ σε ιατρείο Κολωνακίου λόγω υπόθεσης Μαζωνάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται φορολογικός έλεγχος από την ΑΑΔΕ στο ιατρείο στο Κολωνάκι, με συγκέντρωση στοιχείων και έλεγχο τραπεζικών κινήσεων και φορολογικών παραστατικών, παράλληλα με τις έρευνες για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη.
Φόρος και υπολογισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 1,9 εκατ. ευρώ από ΑΑΔΕ σε εταιρεία για «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή

Πρόστιμα ύψους σχεδόν 2 εκατ.ευρώ επιβλήθηκαν σε επιχείρηση της Θεσσαλίας από την ΑΑΔΕ για «επέμβαση» σε ταμειακές μηχανές με στόχο την απόκρυψη συναλλαγών και μη απόδοση ΦΠΑ.
Ψηφιακή φορολογία Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 13 μέτρα της ΑΑΔΕ κατά των οφειλετών που δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους

Οι 13 παρεμβάσεις που υλοποιεί η ΑΑΔΕ προκειμένου να πιέσει τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς διαπιστώνει πως αδιαφορούν για τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων. Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Η Ευγενία, η πρώτη ψηφιακή σύμβουλος στην 90η ΔΕΘ

Η ΑΑΔΕ συμμετέχει στη 90ή ΔΕΘ (5-13/9/2026), παρουσιάζοντας τεχνολογικές και ψηφιακές υπηρεσίες, με έμφαση στην Ευγενία, το πρώτο ψηφιακό avatar του Δημοσίου που παρέχει πληροφορίες στους πολίτες με φυσικό λόγο.