ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ελληνική Στατιστική Αρχή

Διψήφια αύξηση στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία για τον Δεκεμβρίο του 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, παρουσίασε αύξηση 11,3% έναντι ανόδου 1,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σημείωσε αύξηση 11,3% τον Δεκέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 με το 2017. Μείωση 0,3% σημείωσε ο τζίρος στην εγχώρια βιομηχανία σε μέσα επίπεδα πέρυσι, παρά τη μεγάλη αύξηση κατά 11,3% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 11,5% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης.
  • Μείωση κατά 1,3% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 10,1% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς.
  • Αύξηση κατά 13,5% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 15,7% τον Δεκέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2019.

Ενώ, ο μέσος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2018- Δεκεμβρίου 2018, έναντι αύξησης 9,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μουσείο Μπενάκη πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,7% επισκεπτών στα μουσεία τον Μάιο

Τον Μάιο καταγράφηκε μείωση 2,7% στους επισκέπτες των μουσείων και 6,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, με τις εισπράξεις να αυξάνονται κατά 8,6%. Στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε μείωση σε επισκέπτες και εισπράξεις.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατά 1,4% μειώθηκαν οι θάνατοι στην Ελλάδα το πρώτο 7μηνο, λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Το 2026, οι θάνατοι στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 893 σε σχέση με το 2025, φτάνοντας τους 64.952. Σε σύγκριση με τον μέσο όρο της πενταετίας 2020-2025, σημειώθηκε μείωση 5,9%. Τις μεγαλύτερες μειώσεις κατέγραψαν οι εβδομάδες 8-11.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επιβατική κίνηση στα λιμάνια μειώθηκε 1% το α' τρίμηνο, λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Μειωμένη κατά 1% ήταν η διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το α' τρίμηνο 2025 σε σχέση με το α' τρίμηνο 2024, ενώ στα εμπορεύματα σημειώθηκε πτώση 9% το 2026 και στα τροχοφόρα μείωση 2,1% το ίδιο διάστημα.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 19,4% αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας το β' τρίμηνο, λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στη συνολική οικονομία, χωρίς τον πρωτογενή τομέα και τα νοικοκυριά, αυξήθηκε κατά 19,4% το β' τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας τις 46.368 θέσεις σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.