ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44

Α. Χαντάβας: Δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου για πράσινες επενδύσεις

«Η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές αποτελεί στροφή στη βιωσιμότητα, στη φθηνή ενέργεια και στην ενεργειακή ασφάλεια» ανέφερε ο CEO της Principia και Πρόεδρος της Solar Power Europe.

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας, CEO της Principia και Πρόεδρος της Solar Power Europe, συμμετείχε στο 9ο  Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Από το βήμα του συνεδρίου, ο κ. Χαντάβας δήλωσε ότι «σε μια στιγμή που όλες οι αγορές και οι βιομηχανίες προσπαθούν να υπολογίσουν και να αντισταθμίσουν το ρίσκο που προκαλεί η κλιματική κρίση στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές αποτελεί στροφή στη βιωσιμότητα, στη φθηνή ενέργεια και στην ενεργειακή ασφάλεια».

Όπως εξήγησε, «οι ανανεώσιμες πηγές είναι σήμερα ο πιο οικονομικός δρόμος για την παραγωγή ενέργειας ενώ οι χώρες που παράγουν ενέργεια από ΑΠΕ αξιοποιούν ίδιους φυσικούς πόρους και δεν εξαρτώνται από τρίτες χώρες - παραγωγούς». Στη συνέχεια, ο κ. Χαντάβας ξεκαθάρισε ότι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ έχουν οδηγήσει τον ενεργειακό κλάδο σε ένα βαθμό σημαντικής τεχνολογικής και παραγωγικής ωριμότητας η οποία ωστόσο δεν παρατηρείται και στους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας.

Ο CEO της Principia ανέφερε ότι «χρειάζεται εντονότερη πολιτική βούληση για μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και επενδύσεις στα δίκτυα που σήμερα δεν επαρκούν για να διοχετεύσουν τη φθηνή ενέργεια των ΑΠΕ στην αγορά και στον καταναλωτή».

Τέλος, επισήμανε ότι «οι νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ θα πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με επενδύσεις στην αποθήκευση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια των δικτύων και να αποφεύγεται η απώλεια της πράσινης ενέργειας που παράγεται. Ωστόσο, υπογράμμισε κλείνοντας ότι απαιτείται άμεσα η διαμόρφωση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να μετατραπεί το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον σε πραγματικές πράσινες επενδύσεις». 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΒΕ: Θετικά τα ευρωπαϊκά μέτρα για ενέργεια – Προτάσεις για βιομηχανία

Ο ΣΒΕ χαιρετίζει τα μέτρα της Ε.Ε. για μείωση ενεργειακού κόστους και στήριξη της βιομηχανίας, τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης των ενεργοβόρων κλάδων. Η επιτυχία θα κριθεί από την άμεση εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο.
λογαριασμός ρεύματος ενέργεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ενεργειακό κόστος

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως τα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας είναι θετικά, όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και της μειωμένης κατανάλωσης, αυξάνοντας τους κινδύνους.
Άνδρας σε γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τσάφος: Η πυρηνική ενέργεια η λύση στην μεταβλητότητα των ΑΠΕ

Η πυρηνική ενέργεια ως λύση για τη μεταβλητότητα των ΑΠΕ, όπως σημείωσε ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Τσάφος. Το φυσικό αέριο ανεβάζει τις τιμές και γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν ανησυχία για τη χονδρική.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε πετροχημικό συγκρότημα στη Σαουδική Αραβία

Επίθεση με εκρήξεις και πυρκαγιά σημειώθηκε σε πετροχημικά εργοστάσια της Sabic στην Τζουμπάιλ, ανατολική Σαουδική Αραβία, λίγες ώρες μετά παρόμοια περιστατικά στο Ιράν. Η περιοχή θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες.