ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Επένδυση συνολικού ύψους 300 εκ. ευρώ στην περιοχή του Ασπρόπυργου

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξή της, τονίζοντας την σημασία της για την μετατροπή του Ασπροπύργου σε ένα πανευρωπαϊκό κέντρο logistics.

Τον χώρο που θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο trimodal Logistics Park στον Ασπρόπυργο, στις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2023, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Kωνσταντίνο Μπήτρο, CEO της Streem Development, που είναι ο φορέας της επένδυσης για λογαριασμό της «H.I.G. Capital Advisors LLC».

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη μεγάλη αυτή επένδυση και ανέφερε ότι, θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξή της, τονίζοντας την σημασία της για την μετατροπή του Ασπροπύργου σε ένα πανευρωπαϊκό κέντρο logistics, συνδυασμένων μεταφορών αλλά και την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπήτρος «η σύγχρονη αυτή μονάδα εφοδιαστικής αλυσίδας και συνδυασμένων μεταφορών, κόστους €300εκ, εντάσσεται στην εθνική στρατηγική να γίνει η Ελλάδα ένας διεθνής διαμετακομιστικός κόμβος»,ενώ σημείωσε ότι «ανοίγει το δρόμο για να έρθουν στη χώρα μας εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν εδώ τα κέντρα διανομής  για τις ευρωπαϊκές τους λειτουργίες, με λιμάνι εισόδου τον Πειραιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για  μια πράσινη επένδυση σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρημένη που θα δώσει προοπτική ανάπτυξης καθώς θα δημιουργήσει πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας ενώ αναμένεται να έχει καθαρό ετήσιο οικονομικό αποτύπωμα για τη χώρα άνω των 100 εκ. ευρώ καθώς και σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία.

Το έργο, αποτελεί μια επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιρουμένου του κόστους του φορητού εξοπλισμού. Εκτείνεται σε μια έκταση 291 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τη δημιουργία αποθηκών 180.000 τ.μ. και 20.000 τ.μ. συνοδών χώρων, με δυνατότητα μεταποιητικών δράσεων.

Στις υποδομές που θα δημιουργηθούν περιλαμβάνονται χώροι γραφείων, εστίασης και υγειονομικής υποστήριξης (κλινική), ξενοδοχειακή μονάδα καθώς και χώροι υποστηρικτικών λειτουργιών.

Το έργο βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης της αποξήλωσης των προηγούμενων εγκαταστάσεων και περιβαλλοντικής αποκατάστασης του χώρου. Το κατασκευαστικό μέρος, σύμφωνα με τον κ. Κων/νο Μπήτρο αναμένεται να εκκινήσει το προσεχές φθινόπωρο και να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών.

Η έκταση έχει μέτωπο στην Εθνική Οδό, αλλά και στον κόλπο της Ελευσίνας, ενώ στα βόρεια συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο-Νέο Ικόνιο, ήτοι με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η άμεση μεταφορά εμπορευμάτων σε χώρες της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η επένδυση χρηματοδοτείται από την H.I.G. και την Eurobank ενώ υλοποιείται από την INVENTIOEDGE. Το ακίνητο περιήλθε στην κατοχή της Streem DevelopmentAE, στη βάση της διαδικασίας εξυγίανσης της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, με ανταλλαγή και ταυτόχρονη διαγραφή δανείων άνω των €150 εκ. γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τη διάσωση της εταιρίας και τη συνέχιση της δραστηριότητας του χαλυβουργείου του Βόλου (περίπου 600 θέσεις εργασίας).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Δούκας: Συζήτηση για ευρωπαϊκή προεδρία 2027 και έργα Αθήνας

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας το 2027 και τα προβλήματα της Αθήνας, τονίζοντας τον συντονισμό κράτους-δήμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ώρα για περισσότερη δράση με συλλογικό πολιτικό κέντρο

Μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της περιόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη να συνεχίσουν δυναμικά το έργο τους ως τις εκλογές του 2027, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση του κοινού για τοπικά και περιφερειακά έργα.
Πανόραμα της Βιέννης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο επιτυχών μεταρρυθμίσεων, λέει ο Στόκερ

Ο Αυστριακός καγκελάριος συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν την Ελλάδα ανθεκτική οικονομία, τονίζοντας τα κοινά συμφέροντα, τη συνεργασία στον τουρισμό και τον ρόλο της χώρας στη μετανάστευση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους τέσσερις τιμώμενους στο Προεδρικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους τέσσερις τιμώμενους στη δεξίωση για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και συνομίλησε με άλλους πολιτικούς αρχηγούς στον 2ο όροφο του Προεδρικού Μεγάρου.