ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
businessdaily-sunlight-recycling-komotini
Φωτο: Sunlight Recycling Komotini

Στο ΕΣΠΑ ερευνητικό έργο της Sunlight για τις μπαταρίες λιθίου

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 112.970.000 ευρώ και δημόσια δαπάνη 49.900.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» 2021- 2027.

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021- 2027, του ερευνητικού έργου με τίτλο «Ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα των μπαταριών λιθίου για τον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας», της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας Βιομηχανική και Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 112.970.000 ευρώ και δημόσια δαπάνη 49.900.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» 2021- 2027.

Η δράση, της οποίας η σχετική ένταξη υπεγράφη από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, αφορά στην έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία (Research Development and Innovation- RDI) καθώς και την πρώτη βιομηχανική παραγωγή (First Industrial Deployment- FID) καινοτόμων συσσωρευτών λιθίου.

Αποτελεί τμήμα σημαντικού έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (ΣΕΚΕΕ)/ Important Project of Common European Interest (IPCEI) για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτομίας Μπαταριών (European Battery Innovation- EuBatIn), που έχει στόχο την ικανοποίηση των αναγκών μιας ανταγωνιστικής, καινοτόμου και βιώσιμης «αλυσίδας αξίας» συσσωρευτών, από την εξόρυξη των πρώτων υλών, τον σχεδιασμό και την κατασκευή στοιχείων και συστοιχιών συσσωρευτών έως την ανακύκλωση και τη διάθεσή τους με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΠΑ: Δύο νέα έργα για ισότητα και υποστήριξη στα ΑΕΙ με 750.000 ευρώ

Με αποφάσεις του αν. υπ. Οικονομικών Ν. Παπαθανάση, το Παν. Πελοποννήσου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 για δράσεις ισότητας και υποστήριξη φοιτητών, με συνολική δαπάνη 750.000 ευρώ.
Λίμνη Ιωαννίνων τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση Πνευματικού Κέντρου και Δημαρχείου

Με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου και του παλαιού Δημαρχείου Ιωαννίνων, με ενεργειακές παρεμβάσεις, νέες χρήσεις και πλήρη πρόσβαση ΑμεΑ.
Φοιτητές σε σκαλιά πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες δράσεις για ισότητα και υποστήριξη φοιτητών εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Με απόφαση του αν. υπουργού Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2021-2027 δράσεις προώθησης ισότητας και ενίσχυσης Κέντρων Ψυχολογικής Υποστήριξης σε τρία ακόμη ΑΕΙ, με το Πολυτεχνείο Κρήτης να λαμβάνει 500.000 ευρώ.