ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
businessdaily-sunlight-recycling-komotini
Φωτο: Sunlight Recycling Komotini

Στο ΕΣΠΑ ερευνητικό έργο της Sunlight για τις μπαταρίες λιθίου

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 112.970.000 ευρώ και δημόσια δαπάνη 49.900.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» 2021- 2027.

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021- 2027, του ερευνητικού έργου με τίτλο «Ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα των μπαταριών λιθίου για τον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας», της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας Βιομηχανική και Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 112.970.000 ευρώ και δημόσια δαπάνη 49.900.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» 2021- 2027.

Η δράση, της οποίας η σχετική ένταξη υπεγράφη από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, αφορά στην έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία (Research Development and Innovation- RDI) καθώς και την πρώτη βιομηχανική παραγωγή (First Industrial Deployment- FID) καινοτόμων συσσωρευτών λιθίου.

Αποτελεί τμήμα σημαντικού έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (ΣΕΚΕΕ)/ Important Project of Common European Interest (IPCEI) για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτομίας Μπαταριών (European Battery Innovation- EuBatIn), που έχει στόχο την ικανοποίηση των αναγκών μιας ανταγωνιστικής, καινοτόμου και βιώσιμης «αλυσίδας αξίας» συσσωρευτών, από την εξόρυξη των πρώτων υλών, τον σχεδιασμό και την κατασκευή στοιχείων και συστοιχιών συσσωρευτών έως την ανακύκλωση και τη διάθεσή τους με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

νοσοκομειακός διάδρομος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση Νοσοκομείων «Κοργιαλένειο» και Ρεθύμνου

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» και Ρεθύμνου εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Λάρισα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΠΑ: Χρηματοδότηση για ανοικτά κέντρα εμπορίου σε Διδυμότειχο και Λάρισα

Με απόφαση του Νίκου Παπαθανάση εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021–2027 δύο νέα ανοικτά κέντρα εμπορίου σε Διδυμότειχο και Λάρισα, με συνολική δημόσια δαπάνη άνω των 3,3 εκατ. ευρώ, για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Ζευγάρι σε αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο νέα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Λουτράκι και Νίκαια με ΕΣΠΑ 2,3 εκατ.

Με απόφαση του Νίκου Παπαθανάση εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Λουτρακίου και Νίκαιας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2,34 εκατ.€, για ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστήμια και φορείς εντάσσουν έξι Δίκτυα στο ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα»

Έξι προτάσεις από πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 24,7 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», ενισχύοντας τα Δίκτυα Μεταφοράς Τεχνολογίας.