ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ
Φωτο: Shutterstock

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: Διαγραφή 55,25% των οφειλών που ρύθμισε

Το 2023, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ πέτυχε διαγραφή του 55,25% των οφειλών που ρύθμισε, δηλαδή, διέγραψε οριστικά 980.486,17 ευρώ.

Σε 7.106.675,65 ευρώ ανέρχεται το ποσό των οφειλών προς πιστωτικά ιδρύματα, funds και εισπρακτικές, όσων καταναλωτών απευθύνθηκαν στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας το έτος 2023.

Συγκεκριμένα το 2023, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ:

  • Υποστήριξε συμβουλευτικά δανειολήπτες με οφειλές ύψους 7.106.675,65 ευρώ
  • Ρύθμισε οφειλές των μελών της ύψους 1.774.678,12 ευρώ
  • Πέτυχε διαγραφή του 55,25% των οφειλών που ρύθμισε, δηλαδή, διέγραψε οριστικά το ποσό των 980.486,17 ευρώ

Επιπλέον, βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από μελέτες που εκπονήθηκαν για τη δράση στη ρύθμιση οφειλών, η ΕΕΚΕ:

  • από το 2010 έως σήμερα έχει διαχειριστεί οφειλές ύψους 98.731.244,64 ευρώ
  • Το ποσό των οφειλών που ρυθμίστηκε ανέρχεται σε 66.993.586,55 ευρώ
  • Πέτυχε διαγραφή του 65,72% των οφειλών που ρύθμισε, δηλαδή, διέγραψε οριστικά το ποσό των 44.025.458,53 ευρώ.

«Με πάγιο αίτημα να διασφαλιστεί ότι ουδείς ευάλωτος δανειολήπτης θα καταστεί άστεγος λόγω ελλιπούς προστασίας της κύριας κατοικίας από κάθε μορφή αναγκαστικής εκτέλεσης, η ΕΕΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια κάθε ευάλωτου να δανειολήπτη να ρυθμίσει τις οφειλές του» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα υπηρεσία από το ΙΝΚΑ για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές

Οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα από μεγάλες οφειλές σε τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, δημόσιο, εταιρείες ενέργειας θα μπορούν να απευθύνονται στη νέα υπηρεσία ΙΝΚΑ+ για τις δυνατότητες που έχουν.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Πρωτιά Ελλάδας στην αύξηση εισοδήματος νοικοκυριών το δ' τρίμηνο 2025

Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα νοικοκυριών στον ΟΟΣΑ το δ' τρίμηνο 2025, με άνοδο 3,3%, λόγω ανόδου αποδοχών και εσόδων από ακίνητα, ενώ η ανεργία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.
Αμερικανική σημαία Χρηματιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άνοδος πληθωρισμού στο 3,8% λόγω αυξημένων τιμών καυσίμων και τροφίμων

Σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στο 3,8% σημειώθηκε στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, λόγω ανόδου των καυσίμων από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και μικρής αύξησης στα τρόφιμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.