ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
Φώτο: Shutterstock

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά τριών φαρμακαποθηκών από την Προφάρμ

Όπως τονίζει η Επιτροπή «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών».

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από την «ΠΡΟΦΑΡΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΑ-ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ» επί των ανωνύμων εταιριών «ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ PHARMA GROUP ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ PHARMA GROUP ΑΧΑΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ PHARMA GROUP ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Όπως αναφέρει η επιτροπή: «Η PROFARM AE και οι εταιρείες-στόχοι είναι φαρμακαποθήκες και δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια στη χονδρική πώληση, διανομή, εξαγωγή, φαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων, φαρμακευτικών ουσιών, καθώς και παραφαρμακευτικών προϊόντων, ειδών ιατρικής γενικής χρήσεως, καλλυντικών, διαιτητικών προϊόντων, τροφών βρεφικής ηλικίας και γάλακτος, ειδών υγιεινής βρεφών, εγκύων και λεωχιδών, καλλωπισμού, ορθοπεδικών ειδών και μηχανημάτων, ιατρικών εργαλείων, μηχανημάτων και βοηθημάτων. 

Οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές. 

Βάσει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα ομόφωνα ενέκρινε κατ' άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ' ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχος κάθετων συμπράξεων σε σχολικές τσάντες και επώνυμα είδη ένδυσης

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανέθεσε σε Εισηγητή τις υποθέσεις κάθετων συμπράξεων στις αγορές σχολικών τσαντών, ένδυσης και υπόδησης, έπειτα από ελέγχους σε σχετικές επιχειρήσεις από το 2021 έως και το 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η έρευνα για τις καταθέσεις και τα δομικά προβλήματα της οικονομιας

Η Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποδίδει τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων σε ολιγοπώλιο, υπερβάλλουσα ρευστότητα και αδράνεια καταναλωτών. Τα δομικά προβλήματα της οικονομίας.
Τράπεζες, Δάνεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αύξηση καταθετικών επιτοκίων περνά από τους νέους παίκτες του κλάδου

Τι προτείνει η Επ. Ανταγωνισμού για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς τραπεζικών καταθέσεων: ενίσχυση ανταγωνισμού, κρατικούς λογαριασμούς, νέα καταθετικά προϊόντα και διευκόλυνση κινητικότητας καταθετών.
Γιώργος Περδικάρης συνέντευξη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού για έλεγχο της Εγνατίας Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Την έγκρισή της έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συγκέντρωση για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Εγνατίας Οδού από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κρίνοντας ότι δεν εγείρονται ζητήματα περιορισμού του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές.
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Η ολιγοπωλιακή δομή κρατάει χαμηλά τα επιτόκια καταθεσεων

Η Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού εντοπίζει ολιγοπωλιακή δομή, υπερβάλλουσα ρευστότητα και χαμηλή κινητικότητα καταθετών ως βασικούς λόγους για τη μικρή και άνιση μετακύλιση των αυξήσεων επιτοκίων της ΕΚΤ.