ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Υφυπουργός Παπαθανάσης σε εκδήλωση
Φώτο: Menelaos Myrillas/ SOOC

Παπαθανάσης: Η απόφαση του ECOFIN αποτελεί θετική πρόκληση για τη χώρα

«Παράλληλα με τις θετικές αξιολογήσεις των αιτημάτων πληρωμών που κατέθεσε η Ελλάδα, νωρίτερα και από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, 36 δισ. ευρώ είναι πλέον διαθέσιμα για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου "Ελλάδα 2.0"» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, με αφορμή τη συνεδρίαση του ECOFIN έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του ECOFIN για τη θετική αξιολόγηση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" αποτελεί μια δικαίωση και μια θετική πρόκληση για τη χώρα.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια ανάλογων αξιολογήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ουσιαστικά αναγνωρίζει και θεσμικά, σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, τη συστηματική και αποτελεσματική δουλειά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με στόχο τη διασφάλιση και την επιτάχυνση της βέλτιστης αναπτυξιακής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και δη αυτών του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Παράλληλα με τις θετικές αξιολογήσεις των αιτημάτων πληρωμών που κατέθεσε η Ελλάδα, νωρίτερα και από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, 36 δισ. ευρώ είναι πλέον διαθέσιμα για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου "Ελλάδα 2.0", στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μέσω μεταρρυθμίσεων, η περαιτέρω διαμόρφωση ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος, η ανάπτυξη με πολιτική, περιφερειακή και κοινωνική συνοχή, η ατομική ευημερία μέσα από την περαιτέρω αύξηση καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας, πρωτίστως για τις νέες και τους νέους.Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη όλα όσα δεσμευτήκαμε».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΠΑ: Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του διατηρητέου Κονάκι στην Εύβοια

Έργο αποκατάστασης του Κονάκι Τομπάζη στις Κεχριές Εύβοιας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ενίσχυση, αποκατάσταση και αναδείξη του μνημείου. Δικαιούχος ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

70 εκατ.€ από το ΕΣΠΑ για στήριξη νέων πτυχιούχων με το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 70 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για τη δράση «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», που αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ μετά το 2016 και δίνει ευκαιρίες ίδρυσης μικρών επιχειρήσεων με απλοποιημένες διαδικασίες.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: 6,9 δισ. ευρώ από δύο ταμεία για πολίτες και επιχειρήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης ανέδειξε στη Βουλή τα έργα του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και του Ταμείου Εκσυγχρονισμού, με παρεμβάσεις για νοικοκυριά, μεταφορές και επιχειρήσεις.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το ν/σ για Κοινωνικό Ταμείο – Στόχος 7 δισ. ευρώ ως το 2026

Το νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με ψήφους μόνο της ΝΔ. Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» στις υπουργικές τροπολογίες.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

50 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Η δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα» με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ στηρίζει μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ, με ενίσχυση 50%-55% για επενδύσεις από 100.000 έως 400.000 ευρώ. Η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική.