ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
businessdaily-etad-theatro-empros

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί στον Δήμο Αθηναίων το ιστορικό θέατρο «Εμπρός»

Το κτίριο του θεάτρου ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930 και λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Από το 1988 έως το 2007 λειτούργησε για πρώτη φορά ως θέατρο, ενώ το 2011 τέθηκε υπό κατάληψη. 

Μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ο δήμος Αθηναίων απέκτησε το θέατρο «Εμπρός», στου Ψυρρή, μετά από προσπάθειες που διήρκησαν αρκετούς μήνες. Πλέον, ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να αναλάβει την αποκατάσταση και ανάδειξη του ακινήτου.

Το κτίριο του θεάτρου ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930 και λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Από το 1988 έως το 2007 λειτούργησε για πρώτη φορά ως θέατρο, ενώ το 2011 τέθηκε υπό κατάληψη. 
 
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: «H συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με τον Δήμο Αθηναίων σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο ανάδειξης και αξιοποίησης ενός εμβληματικού και ιστορικού ακινήτου. Με τον τρόπο αυτό μέσα από την στενή και αγαστή συνεργασία της ΕΤΑΔ με τον Δήμο Αθηναίων διορθώνουμε μία προβληματική κατάσταση του παρελθόντος που μέσα από τις κατάλληλες παρεμβάσεις ανάδειξης και αποκατάστασης από την πλευρά του Δήμου θα επαναφέρουν το ιστορικό θέατρο Εμπρός στη θέση που του αρμόζει προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της Αθήνας. 

Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει ότι σε συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά, ώστε να επιλύσουμε διαχρονικά προβλήματα που αφορούν τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αξιοποίησης τους με θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και συνολικά για τη χώρα».

«Έγινε το πρώτο βήμα ώστε το «ΕΜΠΡΟΣ» να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και ασφαλές θέατρο και να δώσει μια πολύτιμη «ανάσα» πολιτισμού στους κατοίκους, τους επισκέπτες και στους ανθρώπους της τέχνης. Με σχέδιο και επιμονή, πετύχαμε να δώσουμε στην πόλη έναν επιπλέον χώρο πολιτισμού», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.   
 
Το θέατρο «Εμπρός» αποτελεί έναν μόνο κρίκο στην αλυσίδα των παρεμβάσεων της σημερινής δημοτικής αρχής, με στόχο τον εμπλουτισμό της Αθήνας με νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους, εμβληματικά τοπόσημα και ιστορικά κτίρια που συνδέονται με την ιστορία της πόλης. 
 
Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών στον Δήμο Αθηναίων περιήλθαν ακίνητα όπως το ιστορικό «Αναπαυτήριο» του Πικιώνη στον Λόφο του Φιλοπάππου, το θέατρο του λόφου Λυκαβηττού, το Ολυμπιακό κολυμβητήριο στο Ζάππειο, και το πρώην εργοστάσιο Βότρυς στα Σεπόλια.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων - Κλειστός ο Λυκαβηττός λόγω πυρκαγιάς

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Κλειστοί παραμένουν Λυκαβηττός και Φινόπουλου, ενώ ενισχύονται τα μέτρα επιτήρησης και περιπολίες με χρήση drones.
Αθήνα πανοραμική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει ο λόφος Φινόπουλου - Σύσταση για αποφυγή επικίνδυνων εργασιών

Ο λόφος Φινόπουλου θα παραμείνει κλειστός από απόψε τα μεσάνυχτα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε επιφυλακή υπηρεσίες και περιπολίες, ενώ δημόσιοι χώροι πράσινου επιτηρούνται με drones θερμικής κάμερας.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινες και δροσερές γίνονται 43 σχολικές αυλές στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων ενίσχυσε το πράσινο σε 43 σχολεία με νέες φυτεύσεις, σχολικούς λαχανόκηπους και συστήματα σκίασης, σε συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς, για προστασία από τη ζέστη και αναβάθμιση του μικροκλίματος.
κλειστό γυμναστήριο Εκάλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί τον «Μηχανικό της Γειτονιάς» στα σχολεία

Ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί δύο ειδικά βανάκια άμεσης επέμβασης για τη συντήρηση σχολείων και δημοτικών κτιρίων, στο πλαίσιο της υπηρεσίας «Ο Μηχανικός της Γειτονιάς», με πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και κτίρια.