ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
businessdaily-etad-theatro-empros

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί στον Δήμο Αθηναίων το ιστορικό θέατρο «Εμπρός»

Το κτίριο του θεάτρου ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930 και λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Από το 1988 έως το 2007 λειτούργησε για πρώτη φορά ως θέατρο, ενώ το 2011 τέθηκε υπό κατάληψη. 

Μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ο δήμος Αθηναίων απέκτησε το θέατρο «Εμπρός», στου Ψυρρή, μετά από προσπάθειες που διήρκησαν αρκετούς μήνες. Πλέον, ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να αναλάβει την αποκατάσταση και ανάδειξη του ακινήτου.

Το κτίριο του θεάτρου ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930 και λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Από το 1988 έως το 2007 λειτούργησε για πρώτη φορά ως θέατρο, ενώ το 2011 τέθηκε υπό κατάληψη. 
 
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: «H συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με τον Δήμο Αθηναίων σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο ανάδειξης και αξιοποίησης ενός εμβληματικού και ιστορικού ακινήτου. Με τον τρόπο αυτό μέσα από την στενή και αγαστή συνεργασία της ΕΤΑΔ με τον Δήμο Αθηναίων διορθώνουμε μία προβληματική κατάσταση του παρελθόντος που μέσα από τις κατάλληλες παρεμβάσεις ανάδειξης και αποκατάστασης από την πλευρά του Δήμου θα επαναφέρουν το ιστορικό θέατρο Εμπρός στη θέση που του αρμόζει προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της Αθήνας. 

Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει ότι σε συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά, ώστε να επιλύσουμε διαχρονικά προβλήματα που αφορούν τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αξιοποίησης τους με θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και συνολικά για τη χώρα».

«Έγινε το πρώτο βήμα ώστε το «ΕΜΠΡΟΣ» να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και ασφαλές θέατρο και να δώσει μια πολύτιμη «ανάσα» πολιτισμού στους κατοίκους, τους επισκέπτες και στους ανθρώπους της τέχνης. Με σχέδιο και επιμονή, πετύχαμε να δώσουμε στην πόλη έναν επιπλέον χώρο πολιτισμού», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.   
 
Το θέατρο «Εμπρός» αποτελεί έναν μόνο κρίκο στην αλυσίδα των παρεμβάσεων της σημερινής δημοτικής αρχής, με στόχο τον εμπλουτισμό της Αθήνας με νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους, εμβληματικά τοπόσημα και ιστορικά κτίρια που συνδέονται με την ιστορία της πόλης. 
 
Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών στον Δήμο Αθηναίων περιήλθαν ακίνητα όπως το ιστορικό «Αναπαυτήριο» του Πικιώνη στον Λόφο του Φιλοπάππου, το θέατρο του λόφου Λυκαβηττού, το Ολυμπιακό κολυμβητήριο στο Ζάππειο, και το πρώην εργοστάσιο Βότρυς στα Σεπόλια.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΤΑΔ μισθώνει το Ξενία Άνδρου για 40 έτη με στόχο αποκατάσταση και αξιοποίηση

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί για 40 χρόνια το ιστορικό Ξενία Άνδρου για αποκατάσταση και βιώσιμη αξιοποίηση, εντάσσοντάς το στη στρατηγική αναβίωσης των Ξενία και ενίσχυσης του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.
Συζήτηση μελών τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Το χθεσινό συμβάν δεν τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο»

Ο Κώστας Μπακογιάννης επικρίνει τη δημοτική Αρχή για τη στάση της στα Προσφυγικά Αλεξάνδρας, τονίζοντας ότι η διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έντασης δεν τιμά τον θεσμό και καταλογίζει ευθύνη για την απουσία σαφούς θέσης.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ νέες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων

Οκτώ νέες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές θα λειτουργούν έως το τέλος Μαΐου στον Δήμο Αθηναίων. Στόχος είναι η ενίσχυση ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής στις γειτονιές και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για ακραία φαινόμενα σε πόλεις

Το ΜΕΤΕΟ/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εγκαθιστά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης σε Αθήνα, Ρέθυμνο, Θεσσαλία και Πεντέλη, με στόχο τη βελτίωση της προετοιμασίας και την προστασία πολιτών από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Διαδήλωση πλήθους Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίσματα Δήμου Αθηναίων για Προσφυγικά και παιδικούς σταθμούς

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας διακόπηκε λόγω έντονων παρεμβάσεων από εκπροσώπους των Προσφυγικών για το σχέδιο ανάπλασης, με κύριο θέμα τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και τις ανησυχίες των κατοίκων.