ΓΔ: 2623.71 0.93% Τζίρος: 106.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:38:36
Λιμάνι Ελευσίνας πλοία
Φώτο: Shutterstock

Στο λιμάνι Ελευσίνας εκπρόσωποι από 12 γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες

Ο CEO του ΟΛΕ μίλησε για την σημασία και τα πλεονεκτήματα των λιμενικών υποδομών στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών, λόγω της κομβικής γεωγραφικής τους θέσης πλησίον του Πειραιά.

Το λιμάνι της Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, επισκέφθηκαν εκπρόσωποι 12 μεγάλων γερμανικών εταιρειών από τον κλάδο της ναυτιλίας και της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Η επίσκεψη αποτελούσε μέρος του προγράμματος των δράσεων, που διοργάνωσε στον Πειραιά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για θέματα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στην ναυτιλιακή βιομηχανία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και την Navigator Shipping Consulting Ltd., κατόπιν πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK).

Τα μέλη της γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής υποδέχτηκε στον κεντρικό εμπορικό Λιμένα Ελευσίνας ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης, παρουσία στελεχών του Οργανισμού. Η συνάντηση εργασίας φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Ελευσίνας.

Στην ομιλία του ο κ. Καμαρινάκης παρουσίασε αναλυτικά στην εμπορική δραστηριότητα του Λιμένα Ελευσίνας για την εξυπηρέτηση bulk carriers, εσωτερικών και διεθνών πλόων, επισημαίνοντας την σημασία και τα πλεονεκτήματα των λιμενικών υποδομών του Ο.Λ.Ε. ΑΕ στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών, λόγω της κομβικής γεωγραφικής τους θέσης πλησίον του Πειραιά, της εγγύτητας με το βασικό οδικό δίκτυο και το Θριάσιο πεδίο όπου κατασκευάζεται το μεγαλύτερο Logistics Park της χώρας, καθώς και της σχεδιαζόμενης σύνδεσης με το τρένο.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Ελευσίνας, κ. 'Αγγελος Κυρατζής, τόνισε ότι το λιμάνι της Ελευσίνας είναι σε πλήρη ετοιμότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τις ανάγκες της αγοράς και ευελπιστεί στην ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων.

Ακολούθησε περιήγηση δια θαλάσσης με πλωτό μέσο στην θαλάσσια ζώνη του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κατά την οποία οι εκπρόσωποι των γερμανικών εταιριών είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα της θέσης των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλοι κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο ανοιχτά Υεμένης και το οδηγούν στη Σομαλία

Έξι ένοπλοι κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο και το κατευθύνουν προς τη Σομαλία, σύμφωνα με την UKMTO. Το περιστατικό συνέβη 136 ναυτικά μίλια από τη Μουκάλα της Υεμένης, ενώ δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για την ασφάλεια του πληρώματος.
Εμπορικό πλοίο λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Η CK Hutchison ζητά 1,5 δισ. δολάρια από Παναμά για δύο λιμάνια

Ο όμιλος CK Hutchison κατέφυγε σε επιδιαιτησία κατά του Παναμά ζητώντας άνω του 1,5 δισ. δολάρια αποζημίωση, λόγω ακύρωσης των συμβάσεων για τα λιμάνια στη Διώρυγα, επικαλούμενος παραβίαση προστασίας επενδύσεων.
Διώρυγα του Σουέζ πλοία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυτιλία: Σταδιακή επιστροφή πλοίων στο Σουέζ, παραμένουν υψηλοί οι ναύλοι

Αυξάνεται η κίνηση πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ, με όλο και περισσότερα να επανεξετάζουν τις διαδρομές μέσω Ερυθράς Θάλασσας, ενώ ορισμένα επιλέγουν ακόμη τον περίπλου της Καλής Ελπίδας, ανάλογα με το προφίλ και τις ανάγκες τους.
Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη έξοδος από τα λιμάνια Αττικής παρά τους ισχυρούς ανέμους

Αυξημένη παρουσιάζεται σήμερα η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής λόγω Δεκαπενταύγουστου, παρά τους ισχυρούς ανέμους που επηρεάζουν τα δρομολόγια, με την έξοδο να κορυφώνεται ιδίως στο λιμάνι του Πειραιά.
Λιμάνι Ραφήνας Ελλάδα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άρση απαγορευτικού απόπλου στις 16:00 σε Ραφήνα και Λαύριο

Αίρεται μετά τις 16:00 το απόγευμα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να προχωρούν σε τροποποιήσεις και προσθήκες δρομολογίων προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός πλοίων στην Οδησσό τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο, μόλις 159 πλοία έφθασαν στα λιμάνια της Οδησσού, έναντι 400 πέρυσι, λόγω αυξημένων ρωσικών επιθέσεων, σύμφωνα με τον υφ. Υποδομών Αντρίι Κασούμπα. Αρκετοί πλοιοκτήτες αναμένουν βελτίωση της ασφάλειας.