ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρομπότ FEDOR διάστημα
Το ρομπότ FEDOR δοκιμάζεται σε εργαστήριο διαστημικής τεχνολογίας για αποστολές στο διάστημα.

Tρίτη η εθνική ομάδα ρομποτικής στην Ολυμπιάδα της Σιγκαπούρης

Το βραβείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και απονέμεται σε ομάδες των οποίων το ρομπότ παρουσιάζει εξαιρετική μηχανική και κομψότητα.

Την 3η θέση στο Zhang Heng Award for Engineering Design κατέκτησε η εθνική ομάδα ρομποτικής FIRST Global - ΔΕΗ Team Greece, στην Ολυμπιάδα που διεξήχθη στις 7-10 Οκτωβρίου 2023 στη Σιγκαπούρη, και επικεντρώνεται στον ρόλο του υδρογόνου «Hydrogen Horizons» στο μέλλον του πλανήτη μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το Engineering Notebook, ο σχεδιασμός του ρομπότ και η έρευνα σχετικά με το υδρογόνο και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κέντρισε το ενδιαφέρον των κριτών και οδήγησε την ομάδα στη διάκριση.

Το βραβείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και απονέμεται σε ομάδες των οποίων το ρομπότ παρουσιάζει εξαιρετική μηχανική και επιδεικνύει κομψότητα και αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Επιπλέον, η 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε 191 χώρες ύστερα από 10 Robot Matches, τους έδωσε το δικαίωμα να διαγωνιστούν για πρώτη φορά στο FIRST Global Finalists Alliances, στο οποίο αναμετρώνται οι 24 καλύτερες ομάδες του κόσμου σε 8 συμμαχίες. Η δουλειά των 70 και πλέον μελών του κλιμακίου την Εθνικής όλο το διάστημα της προετοιμασίας από τον Ιούλιο μέχρι την Ολυμπιάδα έγινε αισθητή, φέρνοντας επιπλέον το social media award και το safety award.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 191 χώρες με παιδιά ηλικίας 16 -18 χρονών. Αρμόδιος φορέας για την Ελλάδα, είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eduact - ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Η ομάδα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Ονομαστικός χορηγός είναι η ΔΕΗ, μεγάλος αρωγός είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, χρυσοί χορηγοί οι εταιρείες Hellenic Hydrogen, KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, μεγάλος χορηγός η εταιρεία φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ και η Deloitte, επιστημονικός συνεργάτης η εταιρεία O3 Out of the Ordinary και χορηγός υγείας ο όμιλος Euromedica.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων για Ελλάδα

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων, καθώς και η ελεύθερη ναυσιπλοΐα, είναι αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα, ενώ επισήμανε τη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας στην εθνική πολιτική της χώρας.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης

Την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 12:00, ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με τον Σιγκαπουριανό ΥΠΕΞ Βίβιαν Μπαλακρίσναν. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο στις 2:00 μ.μ., μετά από συνομιλίες των αντιπροσωπειών.
Ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη
ΔΙΕΘΝΗ

Φουκουσίμα: Ρομπότ-φίδι θα καθαρίσει ραδιενεργά συντρίμμια

Ένας ρομποτικός βραχίονας 22 μέτρων θα συλλέξει ραδιενεργά συντρίμμια στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα, όπου παραμένουν 880 τόνοι επικίνδυνων ουσιών μετά το πυρηνικό ατύχημα του 2011, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης.
Αεροσκάφος Airbus A320 neo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Τέλος η ανάπτυξη με κάθε κόστος στις αερομεταφορές

Επίσκεψη στη Σιγκαπούρη πραγματοποίησε ο επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών Απ. Τζιτζικώστας, συμμετέχοντας στο Singapore Airshow 2026 και στο Changi Aviation Summit. Επισκέφθηκε βασικές υποδομές και μίλησε για το μέλλον των αερομεταφορών.