ΓΔ: 2632.15 -1.41% Τζίρος: 247.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:40
Πλημμυρισμένος δρόμος Λάρισας

Στους 14 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Οι σοροί μιας μητέρας και του γιου της βρέθηκαν στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας και έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel αυξήθηκε.

Τραγική κατάληξη είχε ο εντοπισμός ακόμα δύο αγνοουμένων ανθρώπων στη Θεσσαλία, καθώς οι σοροί μιας μητέρας και του γιου της στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας και έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel ανέρχεται στους 14. Δυστυχώς, ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας ανεβαίνει, καθώς η 85χρονη μητέρα και ο 65χρονος γιος της αγνοούνταν από χθες στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας και μάλιστα είχαν καταγραφεί στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων από τις πλημμύρες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα (10.9.2023) εντοπίστηκε ένας 56χρονος που αγνοείτο από χθες ανάμεσα στους οικισμούς Άγιο Δημήτριο και Πέτρινο. Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε από drone των Αρχών που κάνουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των αγνοουμένων τώρα ανέρχεται στους 3, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Από τις 5 Σεπτεμβρίου αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου και από τις 7 του μήνα αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έλλειψη κρατικών κονδυλίων για έργα αποκατάστασης

Ο Ιταλός υπ. Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως το κράτος δεν έχει πια πόρους για όλες τις ανακατασκευές μετά από καταστροφές. Η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση ώστε να αντιμετωπίζονται πιο δίκαια οι ζημιές.
Κατεστραμμένο σπίτι στην Πλάκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοψίες Πολεοδομίας στα κτίρια της Πλάκας μετά την πρόσφατη έκρηξη

Η Πολεοδομία θα διενεργήσει λεπτομερείς ελέγχους σε κτίρια της Πλάκας που επλήγησαν από την έκρηξη, για να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών και η ασφάλεια των κατασκευών. Έμφαση θα δοθεί στο νεοκλασικό και τα πιο πληγέντα κτίρια.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στην Κόνιτσα με θέμα την πυρκαγιά, παρουσία Ευ. Τουρνά

Σε σύσκεψη στην Κόνιτσα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης συζητήθηκε η καταστροφή από τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά, η πορεία της κατάσβεσης και ο συντονισμός φορέων, με 200 άτομα να επιχειρούν στο δυσπρόσιτο δάσος της Τραπεζίτσας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για νέο πλαίσιο στεγαστικής αρωγής

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης εισάγει σαφές νέο πλαίσιο για στεγαστική αρωγή, πρώτη αρωγή και οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε φωτιές στην ανατολική Αλγερία

Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από δασικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αλγερία. Πολλές οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές φέτος – 830 μόνο τον Αύγουστο, δύσκολες μέρες μπροστά

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, προειδοποιεί σε συνέντευξή του για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών λόγω ξηρασίας και ισχυρών ανέμων, καλώντας τους πολίτες σε αυξημένη προσοχή τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.