ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ekloges-Iounios-2023
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Δημοτικές εκλογές: Έως 31/8 η κατάθεση συνδυασμών και υποψηφίων συμβούλων

Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές οι υποβληθέντες συνδυασμοί ανέρχονται στους 51 και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στους 2.554.

Έως τις 23:59 της Πέμπτης 31 Αυγούστου οι συνδυασμοί που επιθυμούν να μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Ως εκείνη την ώρα, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η οριστική υποβολή των συνδυασμών και η επικύρωση των υποψηφιοτήτων στην Ηλεκτρονική Πύλη Υποψηφιοτήτων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (έως 22/08/2023), οι υποβληθέντες συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές ανέρχονται στους 947, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στους 24.216 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων στους 22.951.

Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές οι υποβληθέντες συνδυασμοί ανέρχονται στους 51 και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στους 2.554.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mosquito
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλός ο κίνδυνος για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

Από τα πρώτα δεδομένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία συγκεντρώθηκαν μέχρι χθες, καταγράφηκε μηδενική θετικότητα παρουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε ακμαία κουνούπια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες - Πού και πώς ψηφίζουμε

Οι εκλογείς που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν δια ζώσης μετά τις 11:00 το πρωί στο εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων σε οδηγούς εν όψει των ευρωεκλογών

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές Αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ΕΛΤΑ διαψεύδουν δημοσιεύματα για προβλήματα με την επιστολική ψήφο

«Δεν κατανοούμε τους λόγους της πρωτοφανούς επίθεσης στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, την οποία καταγγέλλουμε ως αήθη, δεδομένου ότι προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπεύθυνους του εν λόγω site» αναφέρεται στην ανακοίνωση.