ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:02:08
Εκλογές στην Ιταλία
Εκλογικό ψηφοδέλτιο σε κάλπη με φόντο τη σημαία της Ιταλίας.

Δημοσκόπηση δείχνει πως η γαλλική ακροδεξιά δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία

Το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 170 έως 200 έδρες, μπροστά από τον κεντρώο συνασπισμό του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που λαμβάνει 95-125 έδρες.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) δεν αναμένεται να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή, όπως καταδεικνύει μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση σε ισάριθμες ημέρες που δείχνει ότι το RN της Μαρίν Λεπέν ναι μεν συγκεντρώνει περισσότερες έδρες σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο κόμμα, όμως επίσης δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει το όριο των 289 εδρών που απαιτείται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Αυτό υποδηλώνει ότι ένα «δημοκρατικό μέτωπο», κατά το οποίο περισσότεροι από 200 υποψήφιοι κατά μήκος του πολιτικού φάσματος αποσύρθηκαν από τον δεύτερο γύρο για να ανοίξουν τον δρόμο σε οποιονδήποτε είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να νικήσει τον υποψήφιο του RN στην περιφέρειά τους, φαίνεται πως λειτουργεί.

Η δημοσκόπηση της IFOP για το LCI και τη Le Figaro δείχνει ότι ο Εθνικός Συναγερμός κερδίζει 210-240 έδρες, ένας αριθμός μικρότερος από τις 240-270 πριν από τις αποσύρσεις των υποψηφίων.

Το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 170 έως 200 έδρες, μπροστά από τον κεντρώο συνασπισμό του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που λαμβάνει 95-125 έδρες. Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι προβλέπεται να κερδίσουν 25-45 έδρες.

Χθες, μια δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive προέβλεπε το RN να εξασφαλίσει 190-220 έδρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρίν Λε Πεν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Προβάδισμα Λεπέν για τις προεδρικές εκλογές 2027 σε δύο δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις, η Μαρίν Λεπέν προηγείται στις προθέσεις ψήφου για τις προεδρικές εκλογές του 2025, παρά την πρόσφατη καταδίκη της, ενώ οι αναλυτές τονίζουν πως τα ευρήματα δεν αποτελούν οριστική πρόβλεψη.
Μαρίν Λε Πεν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρίν Λεπέν: Θα είμαι υποψήφια για τη γαλλική προεδρία το 2027

Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε στην τηλεόραση ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας το 2027, μετά από δικαστική απόφαση που της επιτρέπει να συμμετάσχει, παρά την καταδίκη της για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι γαλλικές προεδρικές εκλογές ορίστηκαν για 18/4 και 2/5 του 2027

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα γίνουν στις 18 Απριλίου και 2 Μαΐου 2027, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Το χρονοδιάγραμμα θα επισημοποιηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ απορρίφθηκε πρόταση για διεξαγωγή μία εβδομάδα νωρίτερα.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Έγκριση από τη Γαλλική Βουλή για ευρύτερη αυτονομία της Κορσικής

Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει ειδικές εξουσίες για την Κορσική, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού, αν και η μελλοντική πορεία παραμένει αβέβαιη, ειδικά ενόψει εκλογών το 2027.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρίσιμες εκλογές στο Μέικερφιλντ δοκιμάζουν το Εργατικό Κόμμα και Στάρμερ

Οι ψηφοφόροι της Μέικερφιλντ ψηφίζουν σήμερα σε κρίσιμη αναπληρωματική εκλογή, με μεγάλο ενδιαφέρον για το Εργατικό Κόμμα και τον πρωθυπουργό Στάρμερ. Η αναμέτρηση διεξάγεται μετά την παραίτηση του βουλευτή Τζος Σάιμονς.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοινώνει υποψηφιότητα για τις προεδρικές στη Γαλλία

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027, ενώ η Μαρίν Λεπέν θα στηρίξει τον Τζορντάν Μπαρντελά αν η Δικαιοσύνη της απαγορεύσει να θέσει υποψηφιότητα.