ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΔΜΗΕ

Επιτροπή διερεύνησης για το ατύχημα στη Φλώρινα συστήνει ο ΑΔΜΗΕ

Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ κατά την εκτέλεση των εργασιών ένα από τα δέντρα έπεσε κοντά στη Γραμμή Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Τη συγκρότηση Επιτροπής Διερεύνησης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ για το ατύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή της Φλώρινας, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Αναστάσιος Δέλλιος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημερώνει ότι την Πέμπτη 13 Ιουλίου συνέβη ατύχημα στην περιοχή της Φλώρινας, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Αναστάσιος Δέλλιος.

Ο τραυματίας (εργαζόμενος) συμμετείχε σε κλιμάκιο του Διαχειριστή, που εκτελούσε εργασίες κλαδεμάτων δέντρων πλησίον της Γραμμής Μεταφοράς (ΓΜ) 400 kV Φλώρινας-Μπίτολα.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών ένα από τα δέντρα έπεσε κοντά στη Γραμμή Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να υποστεί ηλεκτροπληξία.  Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του στο πεδίο, διακομίστηκε, άμεσα, στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε, στη συνέχεια, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται.

Οι υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ προχώρησαν, άμεσα, σε αναγγελία του ατυχήματος στις αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με το νόμο. Ταυτόχρονα, συγκροτείται Επιτροπή Διερεύνησης του ατυχήματος, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. 

Ο ΑΔΜΗΕ συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του τραυματία και πράττει όλα όσα απαιτούνται για να επιστρέψει, γρήγορα, υγιής στους δικούς του ανθρώπους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: 11 νέα έργα για νησιωτικές και διεθνείς διασυνδέσεις 7,8 δισ.

Ο ΑΔΜΗΕ προγραμματίζει έντεκα μεγάλες επενδύσεις έως το 2034, με «κλειδί» την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα, μετά την οριστικοποίηση των σχετικών λεπτομερειών.
Υποβρύχιο καλώδιο ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Αποφάσεις για αύξηση κεφαλαίου αναμένονται εντός του μήνα

Εντός Ιανουαρίου αναμένονται οι αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ κατά 1 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα διασυνδέσεων. Δεν προβλέπεται αλλαγή στο ποσοστό της State Grid (24%).