ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΔΜΗΕ

Επιτροπή διερεύνησης για το ατύχημα στη Φλώρινα συστήνει ο ΑΔΜΗΕ

Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ κατά την εκτέλεση των εργασιών ένα από τα δέντρα έπεσε κοντά στη Γραμμή Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Τη συγκρότηση Επιτροπής Διερεύνησης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ για το ατύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή της Φλώρινας, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Αναστάσιος Δέλλιος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημερώνει ότι την Πέμπτη 13 Ιουλίου συνέβη ατύχημα στην περιοχή της Φλώρινας, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Αναστάσιος Δέλλιος.

Ο τραυματίας (εργαζόμενος) συμμετείχε σε κλιμάκιο του Διαχειριστή, που εκτελούσε εργασίες κλαδεμάτων δέντρων πλησίον της Γραμμής Μεταφοράς (ΓΜ) 400 kV Φλώρινας-Μπίτολα.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών ένα από τα δέντρα έπεσε κοντά στη Γραμμή Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να υποστεί ηλεκτροπληξία.  Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του στο πεδίο, διακομίστηκε, άμεσα, στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε, στη συνέχεια, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται.

Οι υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ προχώρησαν, άμεσα, σε αναγγελία του ατυχήματος στις αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με το νόμο. Ταυτόχρονα, συγκροτείται Επιτροπή Διερεύνησης του ατυχήματος, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. 

Ο ΑΔΜΗΕ συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του τραυματία και πράττει όλα όσα απαιτούνται για να επιστρέψει, γρήγορα, υγιής στους δικούς του ανθρώπους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάνος Μανουσάκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Αναθεώρηση του δεκαετούς επενδυτικού σχεδίου, ο νέος προγραμματισμός

Σε αναθεώρηση του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2025-2034 προχωρά ο ΑΔΜΗΕ, με αυξήσεις κόστους κατά 1,5 δισ., μεταθέσεις σε κομβικές διασυνδέσεις νησιών και Ιταλίας και νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Πώς επηρεάζει η αύξηση κεφαλαίου καταναλωτές και αγορά

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ κατά 1 δισ. ευρώ ανοίγει τον δρόμο για επενδύσεις άνω των 8 δισ. έως το 2034, με νέες εγχώριες και διεθνείς διασυνδέσεις που στηρίζουν φθηνότερο ρεύμα και ενισχύουν τον ανταγωνισμό.
Καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Διαδικασία αύξησης κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ κατά 1 δισ. ευρώ, με μετρητά και έκδοση 1 δισ. νέων μετοχών. Θα υπάρξει δικαίωμα προτίμησης, ενώ η State Grid έχει 24%. Τα έσοδα θα κατευθυνθούν σε νέες διασυνδέσεις.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ για ΑΔΜΗΕ: Θεσμική υπευθυνότητα στις αναφορές για αύξηση κεφαλαίου

Πηγές του ΥΠΕΝ τονίζουν ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ αφορά το δημόσιο συμφέρον λόγω της σημασίας των ενεργειακών υποδομών και απαιτεί υπευθυνότητα με βάση τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και της κεφαλαιαγοράς.