ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Οδοποιία υπό κατασκευή
Προχωρούν τα έργα οδοποιίας με σύγχρονα μηχανήματα και άσφαλτο.

Πάνω από 3.000 τα αιτήματα πολιτών στο 1544 της Περιφέρειας Αττικής

Μέσω του 1544 επιτυγχάνεται η άμεση ενημέρωση των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και η γρήγορη αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος στο οδικό δίκτυο.

Περισσότερα από 3.000 ήταν τα αιτήματα των πολιτών για έκτακτα συμβάντα στους δρόμους της Αττικής, τα οποία έλαβε και αποκατέστησε άμεσα η περιφέρεια κατά τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του τετραψήφιου αριθμού 1544.

Τα περισσότερα αιτήματα αφορούν στην αντιμετώπιση βλαβών, κυρίως του οδικού δικτύου και της οδοσήμανσης, ενώ 450 εξ αυτών εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων φορέων, τα οποία και τους διαβιβάζονται (Δήμοι, Τροχαία, πάροχοι υπηρεσιών κοινής ωφέλειας)

Ενδεικτικά έχουν καταγραφεί τα αιτήματα ως εξής:

  • 700 για φθορές ή ζημιές στο οδόστρωμα και 640 στην σήμανση
  • 60 για έκτακτες βλάβες ηλεκτροφωτισμού και 160 σηματοδότησης
  • 60 για το πράσινο στις κεντρικές νησίδες
  • 290 για ζημιές στο οδικό δίκτυο έπειτα από τροχαίο και 70 από βανδαλισμό
  • 80 για καθαρισμούς φρεατίων
  • 250 για απομάκρυνση αντικειμένων από το οδόστρωμα και 80 για περισυλλογή νεκρών ζώων
  • 70 για απομάκρυνση παράνομης αφισσορύπανσης
  • 50 για αναπροσαρμογή της φωτεινής σηματοδότησης και 40 για την ενίσχυση της προσβασιμότητας πεζών και ΑμεΑ

Επισημαίνεται πως μέσω του 1544 επιτυγχάνεται η άμεση ενημέρωση των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και η γρήγορη αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος στο οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται πως η περιφέρεια έχει πλέον τη δυνατότητα σε ελάχιστο χρόνο να επέμβει και να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη στο οδικό δίκτυο καθώς διαθέτει έναν αποτελεσματικό και άμεσο μηχανισμό τόσο με τα 7 οχήματα κλειστού τύπου που περιπολούν σε καθημερινή βάση όσο και με το δίκτυο των 250 καμερών που επιτηρεί την κυκλοφορία. Σύντομα δε, θα υπάρχει και ανάλογη εφαρμογή σε iOS και Αndroid ώστε οι πολίτες φωτογραφίζοντας την βλάβη μέσω της εφαρμογής θα την αποστέλλουν σε πραγματικό χρόνο στην αρμόδια υπηρεσία ώστε να συντομευτεί ακόμα περισσότερο ο χρόνος απόκρισης.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισημαίνει: «Με καινοτόμα εργαλεία συνεχίζουμε να μεριμνούμε για την εξυπηρέτηση των πολιτών έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ζωής τους.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετέχουν ενεργά στο έργο της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και να συνεχίσουν να καλούν τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1544 για να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά τους κεντρικούς οδικούς άξονες αρμοδιότητας της περιφέρειας μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

κίνηση αυτοκινήτων δρόμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένη είναι η κίνηση στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών-Κορίνθου, με καθυστερήσεις από τα Μέγαρα έως τη Νέα Πέραμο και στα διόδια Ελευσίνας. Αντιθέτως, ομαλή η επιστροφή από Αθηνών-Λαμίας. 58.051 οχήματα επέστρεψαν ως τώρα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύψιστο συναγερμό για φωτιές αύριο Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται αύριο οι αρχές σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Από τις 14:00 ως τις 06:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία σε δάση. Το πρόστιμο για παραβάσεις είναι 300 ευρώ.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συναγερμό «Red Code» αύριο Αττική, Εύβοια, Χίος και Λέσβος για φωτιές

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) αύριο σε Αττική, Εύβοια, Χίο και Λέσβο. Οι περιοχές τίθενται σε επιφυλακή "Red Code" λόγω των αυξημένων κινδύνων.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο Red Code για πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

Σε κατάσταση Red Code αύριο Αττική, Βοιωτία και Εύβοια λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4). Ενεργοποιείται πλήρως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ενώ συγκαλούνται άμεσα τα συντονιστικά όργανα των περιοχών.
Αεροσκάφος Air Tractor
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: Βελτιωμένη η κατάσταση στην Αιγιάλεια, λέει ο αντιδήμαρχος

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση στην Αιγιάλεια, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας. Αν και η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί, η εικόνα είναι καλύτερη, χωρίς απειλή για οικισμούς, αλλά με ζημιές σε καλλιέργειες.