ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ygeia-epistimi-ereuna
Φώτο: Shutterstock

Ευρωπαϊκή δράση χρηματοδοτεί 1.235 ερευνητές με υποτροφίες 257 εκατ. ευρώ

Οι υπότροφοι που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης, θα υλοποιήσουν τα ερευνητικά έργα τους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις σε 48 χώρες. Που εντοπίζονται τα περισσότερα επιλεγμένα έργα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες της τελευταίας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για μεταδιδακτορικές υποτροφίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Marie Skłodowska-Curie» (MSCA). Επιλέχθηκαν 1.235 πεπειραμένοι ερευνητές και ερευνήτριες που θα χρηματοδοτηθούν με συνολικό ποσό 257 εκατ. ευρώ και θα εργαστούν σε έργα που καλύπτουν όλους τους επιστημονικούς τομείς.

Τα περισσότερα επιλεγμένα έργα αφορούν τους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών (24,5%), των βιοεπιστημών (21,3%), της πληροφορικής και της μηχανικής των πληροφοριακών συστημάτων (13,9%) και της χημείας (13,8%).

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» για την έρευνα και την καινοτομία. Οι υποτροφίες αυτές παρέχουν σε εξέχοντες μεταδιδακτορικούς ερευνητές και ερευνήτριες τη δυνατότητα να εργαστούν σε δικά τους ερευνητικά έργα και παράλληλα να λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους.

Οι υπότροφοι που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης, θα υλοποιήσουν τα ερευνητικά έργα τους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις σε 48 χώρες. Η επόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Εκπνέει αύριο η προθεσμία για υποβολή του μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τη σχετική πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας και να επιλέγουν την επεξεργασία Μηχανογραφικού ή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταίες ημέρες για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου

Σύμφωνα με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές των βάσεων εισαγωγής στο 1ο, το 3ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Σπουδών Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής, αντίστοιχα.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2024: Οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

Συνολικά, 90.416 υποψήφιοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, διεκδικώντας μία από τις 68.851 διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από αυτούς, οι 74.847 υποψήφιοι προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ.