ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Φώτο: Shutterstock

Προωθούνται αρδευτικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 13,1 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατασκευή υπόγειων αγωγών συνολικού μήκους 255.230 μέτρων. Στους δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες.

Στην προκήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής στο έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο προϋπολογισμός της διακήρυξης ανέρχεται σε 13,1 εκατ. ευρώ, με το έργο να χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020" με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην κατασκευή υπόγειων αγωγών από P.V.C. 10 atm συνολικού μήκους 255.230 μέτρων, μετά των απαιτουμένων υδροληψιών, δικλείδων, αντιπληγματικών βαλβίδων, και λοιπών εξαρτημάτων σε αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων.

Οι επεμβάσεις που σχεδιάζονται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου, αναφέρονται σε περιοχές εντός αναδασμού στους τέσσερις Δήμους (ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΠΥΛΗΣ, ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ) του Νομού Τρικάλων. Ειδικότερα, τα προτεινόμενα έργα θα εκτελεστούν στα αγροκτήματα: Σαρακίνας, Περιστέρας, Διαλεχτού, Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, Μικρού Κεφαλοβρύσου, Αγίων Αποστόλων, Μεγάρχης, Δροσερού, Μουριάς, Πηγής, Μεγάλων Καλυβίων, Χρυσαυγής, Ταξιαρχών, Πετρόπορου, Κλοκωτού, Φαρκαδόνας, Ζάρκου, Πηνειάδος.

Όπως ανέφερε το ΥΠΑΑΤ σε ανακοίνωσή του οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 08/03/2023 και ώρα 14:00. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει στις 15/03/2023 και ώρα 13:00. (Τοπική ώρα). Οι προσφορές αποσφραγίζονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοποιία υπό κατασκευή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα 65 εκατ. ευρώ για κατασκευή αγροτικών δρόμων σε δήμους

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζονται τα 150.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και ως μέγιστο ορίστηκαν τα 500.000 ευρώ, ενώ κατ΄ εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς στη Νέα Μηχανιώνα: Συνάντηση με αλιείς για το μέλλον της αλιείας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Σχοινάς, επισκέφτηκε τους αλιείς στη Νέα Μηχανιώνα, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, με έμφαση στο κόστος πετρελαίου και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για στήριξη.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανώγεια: Συζήτηση για LEADER και νέες χρηματοδοτήσεις στον Ψηλορείτη

Συνάντηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην ορεινή Κρήτη και τη στήριξη τοπικών παραγωγών έγινε στα Ανώγεια, με έμφαση στην απλοποίηση διαδικασιών και αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων μέσω LEADER.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Δίκτυο για Ελληνίδες αγρότισσες, ψυχή της Περιφέρειας

Τη δημιουργία δικτύου Ελληνίδων αγροτισσών για ενίσχυση της επικοινωνίας με το ΥΠΑΑΤ πρότεινε ο Μ. Σχοινάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, αναδεικνύοντας τον ρόλο των γυναικών στον πρωτογενή τομέα και την ύπαιθρο.