ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άδειες σχολικές τάξεις
Φώτο: Shutterstock

Πώς θα λειτουργήσουν από αύριο σχολεία, βρεφονηπιακοί, δικαστήρια

Στην Αττική και την Κρήτη, για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00, ενώ δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.
  2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.
  3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.
  4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.
  5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.
  6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).
  7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική κυβέρνηση καλεί τα θύματα του Έπστιν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Η Μοντ Μπρεζόν κάλεσε τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα στην υπόθεση Έπστιν να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, μετά την αποκάλυψη ονόματος Γάλλου διπλωμάτη, τονίζοντας ότι πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
Ευάγγελος Βενιζέλος εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η κοινωνία ζητά ριζικές αλλαγές στο άρθρο 86 του Συντάγματος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνει την κυβέρνηση για συγκάλυψη ευθυνών σε ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, και σχολιάζει ότι η ΝΔ έχασε το 2019 την ευκαιρία να αλλάξει το άρθρο 86, παρά την κοινωνική απαίτηση για διαφάνεια και λογοδοσία.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη

Ο Κ. Τσουκαλάς τόνισε στην ΕΡΤnews ότι ο Άρειος Πάγος δικαίωσε δανειολήπτες σχετικά με τον τόκο στα ρυθμισμένα δάνεια του νόμου Κατσέλη, επικρίνοντας την κυβέρνηση και ζητώντας επαναφορά της προστασίας πρώτης κατοικίας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια αποζημίωση από το Χάρβαρντ

Ο Τραμπ ζήτησε 1 δισ. δολάρια αποζημίωση από το Χάρβαρντ, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό και «woke» ιδεολογία, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κυβέρνηση του σχεδίαζε να αποσύρει αξιώσεις κατά του πανεπιστημίου.