ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Emvolia, Emvoliastiko Kentro Elliniko
Φωτο: George Vitsaras/ SOOC

Ανοίγει για τους άνω των 18, η πλατφόρμα εμβολιασμού της τρίτης δόσης

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Τι θα ισχύσει για όσους είχαν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson.

Ανοιχτή θα είναι από σήμερα το βράδυ η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, έγκαιρου προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση. Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Η χορήγηση τρίτης δόσης ξεκίνησε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορονοϊό. Γι' αυτό το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

Υπενθυμίζουμε πως στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν». Ανέφερε επίσης πως «το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ιατρική συνταγή, από σήμερα, ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Το αντιγριπικό εμβόλιο συστήνεται σε άτομα με χρόνια νοσήματα αναπνευστικού, όπως άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, χρόνια καρδιακά νοσήματα, βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Παρέχεται δωρεάν και αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xωρίς ιατρική συνταγή θα γίνεται πλέον το εμβόλιο της γρίπης

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, ανανεώνονται για έναν χρόνο οι συμβάσεις του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού ενώ ανανεώνονται και οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου. 
Koronoios, Emvolia, Emvoliastiko Kentro Elliniko
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί της 4ης δόσης, χαμηλός ο αριθμός των ραντεβού

Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την ενίσχυση της ανοσίας και την πρόληψη της σοβαρής νόσου , τονίζοντας ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός με την αναμνηστική δόση είναι σημαντικότερο από τον τύπο του εμβολίου που θα χορηγηθεί.
embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.