ΓΔ: 2651.31 0.73% Τζίρος: 173.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:37
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΚΑΒ για την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Δεβελόγλου, ζήτησε άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου ή τουλάχιστον την αναβολή της εφαρμογής του και διάλογο του υπουργείου Υγείας με τους εργαζόμενους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων πραγματοποίησαν το πρωί μπροστά στο ΥΜΑΘ εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα στον υπουργό. Όπως υποστήριξε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Δεβελόγλου, με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής από 1ης Σεπτεμβρίου, συνολικά 170 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα τεθούν εκτός εργασίας, με συνέπεια να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες μόνο 16 από τα 24 ασθενοφόρα και με κίνδυνο να μην μπορούν να εξυπηρετούνται οι κλήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον νομό.

«Ζητώ από τον Εισαγγελέα να το πάρει χαμπάρι να μη μας κατηγορήσουν μετά ότι έχουμε αδυναμία εξυπηρέτησης» είπε ο κ.Δεβελόγλου. Σημείωσε επίσης ότι από τους 592 εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία είναι ανεμβολίαστοι οι 170, εκ των οποίων οι 120 είναι ενεργά πληρώματα και διασώστες. Ο κ.Δεβελόγλου ζήτησε άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου ή τουλάχιστον την αναβολή της εφαρμογής του και διάλογο του υπουργείου Υγείας με τους εργαζόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Πυροσβέστες βοηθούν πεζοπόρο σε βουνό

Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης 43χρονου περιπατητή στο όρος «Αυγό» της Ξάνθης. Ο άνδρας ένιωσε αδιαθεσία, διασώθηκε από την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά από άμεση κινητοποίηση.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διασώστες ΕΚΑΒ έσωσαν 18χρονο και 60χρονη στην Αγία Τριάδα

Στην παραλία Αγίας Τριάδας, ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επενέβη άμεσα σε δύο πνιγμούς, έναν 18χρονο και μια 60χρονη. Με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή αποκαταστάθηκε ο σφυγμός τους και μεταφέρθηκαν σταθεροποιημένοι σε νοσοκομείο.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εννέα τραυματίες με εγκαύματα από τη φωτιά στη Σαλαμίνα

Σε αυξημένη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ λόγω της φωτιάς σε Περιστέρια και Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα. Επιχειρούν έξι ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα και δύο μοτοσυκλέτες, ενώ εννέα άτομα με εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαλαμίνα: Τραυματίες με εγκαύματα από τη φωτιά, ετοιμότητα στο ΕΚΑΒ

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε το ΕΚΑΒ λόγω της πυρκαγιάς στη Σαλαμίνα. Μετέφερε τέσσερα άτομα με εγκαύματα και έναν ηλικιωμένο απεγκλωβισμένο από σπίτι στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, με όλες τις περιπτώσεις να κρίνονται καλές.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραυματισμός άνδρα από πτώση στις πηγές Γριάς Βάθρας, Σαμοθράκη

31χρονος τραυματίστηκε μετά από πτώση σε βράχο στις Πηγές της Γριάς Βάθρας στη Σαμοθράκη. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική μέσω του «112» και έξι πυροσβέστες μετέφεραν τον τραυματία σε ασφαλές σημείο, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κασσανδρεία: Πυροσβέστης στο ΚΥ με αναπνευστικά προβλήματα

Στη Σίβηρη Χαλκιδικής, ακόμη ένας πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο ΚΥ Κασσανδρείας, ενώ άλλος με τραυματισμό στο πόδι είχε διακομιστεί νωρίτερα. Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ έχουν ενισχυθεί στην περιοχή.