ΓΔ: 1484.42 0.13% Τζίρος: 6.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:22:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου και πότε

Επαναληπτική δόση φαίνεται πως θα χρειαστούν κατηγορίες ασθενών όπως ανοσοκατεσταλμένοι, με παχυσαρκία, κακοήθειες και άλλα. «Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» συνεχίζει να μεταδίδεται με γοργούς ρυθμούς, χτυπάει «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους, ενώ και το έγγραφο που δημοσίευσε το CDC κάνει λόγο πως από την μετάλλαξη κινδυνεύουν όλοι έχει προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου τονίζοντας ότι τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά δείχνουν ότι οι άνω των 70 και 80 ετών χάνουν τα εξουδετερωτικά αντισώματα ενώ επαναληπτική δόση φαίνεται πως θα χρειαστούν κατηγορίες ασθενών όπως ανοσοκατεσταλμένοι, με παχυσαρκία, κακοήθειες και άλλα. Η κ. Ψαλτοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένονται παραπάνω δημοσιεύσεις και έγκριση από τους αρμόδιους φορείς «ώστε θεωρώ από το φθινόπωρο και σε ειδικές κατηγορίες να δίνεται αυτή η τρίτη δόση».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χτύπησε το «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους αναφέροντας πως καθώς ο ιός θα πολλαπλασιάζεται στα παιδιά ή στους ανεμβολίαστους ενήλικες θα αθροίζει μεταλλάξεις κάποιες από τις οποίες θα επιλέγονται και θα δημιουργούνται πιο μεταδοτικά στελέχη.

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τους πίνακες του ΕΟΔΥ, έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό 2 ασθενείς ηλικίας από 10 έως 39 ετών και 7 ακόμη είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 91 άτομα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. «Είδατε τώρα φτιάχτηκε το Δελτα, μετά θα φτιαχτεί ένα άλλο. Άρα είμαστε σε έναν αγώνα ανάμεσα σε εμάς με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και στον ιό. Ποιος θα προλάβει πιο γρήγορα και πρέπει να προλάβουμε εμείς γιατί έχουμε τα εργαλεία», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ιατρική συνταγή, από σήμερα, ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Το αντιγριπικό εμβόλιο συστήνεται σε άτομα με χρόνια νοσήματα αναπνευστικού, όπως άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, χρόνια καρδιακά νοσήματα, βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Παρέχεται δωρεάν και αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xωρίς ιατρική συνταγή θα γίνεται πλέον το εμβόλιο της γρίπης

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, ανανεώνονται για έναν χρόνο οι συμβάσεις του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού ενώ ανανεώνονται και οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου. 
Koronoios, Emvolia, Emvoliastiko Kentro Elliniko
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί της 4ης δόσης, χαμηλός ο αριθμός των ραντεβού

Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την ενίσχυση της ανοσίας και την πρόληψη της σοβαρής νόσου , τονίζοντας ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός με την αναμνηστική δόση είναι σημαντικότερο από τον τύπο του εμβολίου που θα χορηγηθεί.
embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.