ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 25 - 29

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από χθες άνοιξαν κι άλλα ραντεβού -πάνω από 400.000- με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna.

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα των 25 - 29 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια - Pfizer, Johnson & Johnson και Moderna. Εξαιρείται αυτό της Astrazeneca, καθώς υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί έχουν πει «όχι» στον εμβολιασμό με αυτό, από άτομα τα οποία είναι κάτω των 30 ετών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από χθες άνοιξαν κι άλλα ραντεβού -πάνω από 400.000- με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna. Παράλληλα ανέφερε ότι ξεπεράστηκε για πρώτη φορά το ορόσημο των 100.000 εμβολιασμών ημερησίως, ενώ το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Επιπλέον, στο τέλος του μήνα, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών. Ο εμβολιασμός θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών και το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ήδη έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 6.463.465 πολίτες, ακόμη 4.100.056 έχουν λάβει τη μια δόση και πλήρως εμβολιασμένοι είναι 2.506.621 πολίτες.

«Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Ξεκίνησε από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τις εταιρείες φαρμάκων και μετά από 12 ημερολογιακούς μήνες έχουμε όχι εμβόλιο, εμβόλια – θυμίζω κάποιοι αμφισβήτησαν και αυτό. Ωραία. Ξεκινήσαμε κάνοντας, αν θυμάστε, 50 εμβόλια την ημέρα σε υγειονομικούς. Φτάσαμε να εμβολιάζουμε 100.000 συμπολίτες μας την ημέρα, να έχουμε 1500 εμβολιαστικά κέντρα, Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, Mega εμβολιαστικά κέντρα και τώρα όπως ανακοίνωσα και τους ιδιώτες στην προσπάθεια αυτή», σημείωσε ο υπουργός.

«Αρκεί λοιπόν κανείς να υπολογίσει τους 100.000 εμβολιασμούς που κάνουμε κάθε μέρα ανά μήνα, για να δει την προοπτική και συνεχή ενίσχυση της Επιχείρησης "Ελευθερία". Μετά πήγαμε στην επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία", τονώνουμε και ενισχύουμε τον τουρισμό μας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ